Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Tips Og Ideer»Mere tid til familien i hverdagen, tak!
 
 

Mere tid til familien i hverdagen, tak!

Skrevet af 

Tænk, hvis nu døgnet havde en time mere. 25 timer! Så kunne du indhente mere af det du gerne ville i løbet af dagen, og stadig nå at se din familie i øjnene, lege Batman med din mindste bandit eller lægge rosa neglelak på din 3-årige pynteprinsesse uden at føle, at du er kronisk bagefter hele tiden. Vi giver dig her et enkelt tip til hvordan du nemt kan spare mange timer om ugen.

En time mere ville redde dagen. Du ville kunne sige ja i stedet for nej. Det er jo enhver samvittighedsfuld forældres drøm at sige ja noget mere, ikke?

Men den slags luftkasteller nytter jo ikke noget, tænker du måske. Der er ikke noget quick-fix. Døgnet har 24 timer, og der er ikke mere, der kan effektiviseres. Du kan ikke nå mere. Ikke løbe hurtigere. Ikke multitaske for to kroner mere. 

Og det skal du heller ikke. Multitasking har fanden opfundet. Vi bliver snotforvirrede af at lave mange ting på en gang. Du kan ikke både tegne dinoer, lege købmand og rive gulerødder på samme tid – ikke på en særlig meningsfuld måde. Du flår også bare dine knoer op på rivejernet!

Det er langsomt ved at gå op for os børnefamilier, at samvær med mennesker vi elsker kræver fokus og nærvær som let ryger fløjten på bekostning af pligter og tidsnød. En ting ad gangen.

Den eneste måde, du kan finde mere tid, er ved at gøre mindre. Ikke flere ting på en gang. Færre!

Børnefamilierne er de mest stressede

Uhørt mange børnefamilier stresser for meget. Ifølge en artikel i Politiken fra 2015 omhandlende stressede børnefamilier, havde 59% af de yngre mødre i en analyse fortaget af tænketanken Cevea, følt sig stresset inden for den sidste måned, og stort set alle familierne fra analysen rapporterede, at de var mest stressede i morgentimerne og efter fyraften og indtil børnene sov. 

Morgenerne kræver virkelig forberedelse og ofte overmenneskeligt overskud og det kan da også føles som en arbejdsdag nr. to at hente børn, købe ind og lave mad midt i ulvetimen.

Ungerne vil bare kravle på dig, have din fulde opmærksomhed, fortælle historier om vuggestuen eller læse bøger og kramme.

Du vil bare gerne sidde ned, slukke hovedet et øjeblik og ikke tænke eller skulle en hel masse. Måske drikke kaffe, tænde et stearinlys. 

Indkøbs-cirkus og derefter en time i køkkenet var ikke lige det, du drømte om.


Den største trussel for den moderne børnefamilie er mangel på tid til hinanden

Livsstilsekspert Anne Glad, som måske er mest kendt fra TV programmet "Kender du typen?", mener at den største trussel for børnefamilierne, er, at vi mangler tid til hinanden.

Også familie-psykoterapeut Fie Hørby oplever billedet af de konstant stressede forældre.

"Det er desværre sådan, mange har det. Alting går enormt stærkt, og forældrene har det skidt med, at børnene mistrives ved at vokse op under de vilkår, vi byder dem i dag, hvor alting skal gøres hurtigt, og vi hele tiden skal skynde os", udtalte Fie Hørby i artiklen fra Politiken.

Forældrene, som hun møder har i den grad lyst til at ændre på deres liv og hverdag, men mange ved simpelthen ikke hvordan.

Lad andre tage slæbet

Hos det danske internetsupermarked nemlig.com har de igennem de seneste år mærket en stigende interesse hos de danske småbørnsfamilier, om netop at frigøre kostbar tid og få skiftet de trættende kassekøer i supermarkedet ud med simple klik på nettet.

Den store efterspørgsel om at få lettet dagligdagen ved hjælp af indkøb af dagligvarer på nettet, har medført at nemlig.com i de seneste år har foretaget massive investeringer i at få gjort det muligt at bringe varer ud til stort set hele landet.

Danskernes smag for internethandel er da også eksploderet de seneste år.

Bare i de første seks måneder af 2017 handlede vi danskere for 56,9 mia. kr på nettet, viser en analyse fra Foreningen for Dansk Internethandel og her ligger nemlig.com på en 8. plads over danskernes foretrukne indkøbssted.

At lade andre klare logistikken og tage slæbet giver også mere end god mening. 

Hvorfor ikke sige farvel til parkeringsbøvl, menneskemylder og lange kassekøer med overtrætte børn der plager? Farvel til ubelejlige åbningstider og forvirrende hyldelabyrinter med udsolgte yndlingsvarer?

Det er både nemmere og billigere end aldrig før og det er ikke kun madvarer du slipper for at køre efter, for du kan få alle de varer der plejer at være i et velassoriteret supermarkedet lige fra bleer, pottemuld og kogebøger, til håndkøbsmedicin og artikler fra gårdbutikker. Du kan også få en lang række luksusvarer fra Perch’s Thehandel, Slagter Lund og Lagkagehuset 

At klare dine indkøb her giver dig med andre ord et kæmpestort udvalg, og priserne på over 1800 varer svarer til discountpriserne i f.eks. Netto. 
 

Så forestil dig følgende:

Du kommer hjem med ungerne, og dine varer fra nemlig.com som ankom i aftes efter puttetid, står klar til brug. (Du kan selv vælge, hvornår du vil have varerne leveret). Du følger en af nemlig.com's madplaner – den til børnefamilier er nemlig lækker, sund og så tager det max. 45 minutter at tilberede.

Du trykkede faktisk bare på knappen, og så kom alle de nødvendige ingredienser ned i din digitale indkøbskurv, automatisk. Du bestilte også en ny malebog og nye farveblyanter til dine unger og et hygge-modemagasin til dig selv, som du kan glo i efter puttetid.

Når klokken er 16.45, går du ud og følger den nemme opskrift som hører til madplanen, og så er der varm mad senest kl. 17.30.

Du bestilte ikke øko-varer til madlavningen denne gang, men du kan jo flotte dig og vælge øko-udgaven næste uge. Alle opskrifter kan vælges i øko- eller konventionel udgave.

I morgen kommer dem fra mødregruppen til aftensmad – allerede kl 17. Men du bestilte bare varer til en god aftensmadsret til 8 personer i stedet for de sædvanlige 4, for du kan selv vælge, hvor mange personer, der skal købes ind til i drop-down menuen. Og så lige en lækker is til dessert – som ankom i fin frostbox med nemlig.com, og så er den lige til at putte i fryseren.

Du har måske glemt at få bleer, vådservietter eller naturgummisutter på din faste indkøbsliste – så det bestiller du lige i aften, så ankommer de dagen efter. Med leveringspriser helt ned til 9 kroner, kan du jo sagtens handle flere gange om ugen uden at ruinere budgettet af den grund. 

Bleer, vådservietter, toiletpapir, kattegrus – og alle de andre husholdningsartikler, som fylder ad H. til i en indkøbsvogn, er det ekstra dejligt at slippe for logistikke omkring. Du putter bare alt det I har brug for, på din faste indkøbsliste – så er de lige til at klikke i din digitale kurv og ankommer nemt og uden bøvl på din trappesten eller foran din hoveddør på 5. sal.

Du bestiller også lige en buket friske blomster til bordet på nemlig.coms app. Og pantflaskerne som står og fylder i gangen tager fragtmanden også gerne med for dig. 

Du nyder med god samvittighed de ekstra timer det frigiver med familien. Der behøver slet ikke være 25 timer i døgnet!

Hvis du også har fået lyst til at prøve at handle med få klik, kan du starte dit klik her

 

Kristina Hobbs

Kristina Hobbs er selvstændig forældrevejleder med egen praksis og mor til 5. Hun kombinerer forældrevejledning med tekstforfatteri og konsulentopgaver.

Find hende på www.kristinahobbs.com.

Følg også Kristina Hobbs på Facebook

Hjemmeside: www.kristinahobbs.com