Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Legetøj til baby

Legetøj til baby

Skrevet af 
annonce billede

Hvad er det bedste til baby?

Her er en lille guide i babylegetøjets jungle.

Der findes utallige varianter af babylegetøj. Både i den dyre ende og i den billigere ende. Der er både billigt legetøj online og dyre designerbamser i eksklusive webshops.

Men legetøj skal der til. Det er nødvendigt for dit lille barns kognitive udvikling, motorik, udvikling af dets sociale evner og evnen til selvregulering.

Godkendt kvalitetslegetøj er det eneste vi har i Danmark

Heldigvis er der ret strenge restriktioner på babylegetøj i Danmark og i resten af EU. Det er især vigtigt for de små, da de putter alt i munden og tilmed kan sluge et bamseøje eller lignende. Derfor er der kvalitetskrav og sikkerhedskrav der skal overholdes.

Så på den måde skal vi som forbrugere i EU, ikke holde øje med sikkerhed på den måde. Selvfølgelig skal vi stadig bruge vores sunde fornuft.

En lille legetøjsguide til baby

Hvor avanceret skal legetøjet være i forhold til barnets alder?

Efterhånden som barnet vokser, vokser hjernen med og det går hurtigt i babys første år.

Så det skal vi selvfølgelig støtte med legetøj fremstillet til formålet.

0-3 måneder: Barnet elsker sine forældres ansigter, men raslende legetøj er også interessant for den helt lille.

Ansigter er dog favoritten, så et spejl er optimalt.

Uroer med musik kan også fange den lilles opmærksomhed i lang tid.

  • 3-6 måneder: Allerede nu kan barnet begynde at knytte sig til en genstand f.eks. en blød bamse. Der skal mere tekstur og lyd på legetøjet, da barnet bliver mere nysgerrig på alt. Legetøj der er nemt at gribe fat om er vigtigt, da barnet begynder at kunne gribe om ting selv.
  • 6-9 måneder: Barnet finder ud af at ting eksisterer, selvom man ikke lige kan se dem. Det kan understøttes ved puttekasser. Barnet er nu oppe at sidde og derfor er der nu brug mere avanceret legetøj. Stableklodser er fantastiske. Især når man vælter dem. Læs gerne sansebøger, hvor barnet kan være med til at føle på ting i bogen.
  • 9-12 måneder: Barnet kan nu begynde at bevæge sig på egen hånd. Enten ved at kravle eller gå. Så er en gåvogn uundværlig. For at fremme lysten til at bevæge sig fremad, er trækdyr gode. Alt hvad der kan bevæge sig. At trille med bolde er også fremmende for dets motoriske udvikling.
Disse tips er kun vejledende og man kan altid få rådgivning af ekspedienter i legetøjsforretninger eller din sundhedsplejerske.
Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL