Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Tips Og Ideer»Hvad skal tiden gå med på barsel?

Hvad skal tiden gå med på barsel?

Skrevet af 
annonce billede

Det er en fantastisk oplevelse at blive forældre. Det er svært at relatere til med mindre man selv er forældre, men det er en helt speciel følelse.
At gå hjemme på barsel er skønt, men kan i lange træk også blive lidt meget, bare at sidde derhjemme og passe sin skønne baby.
Derfor er det vigtigt at man også forsøger at komme så meget ud som muligt og, at man samtidig forkæler sig selv i det omfang det nu er muligt. Der findes masser af aktiviteter og tiltag, hvor babyen kan komme med, hvorfor der ingen undskyldning er for at komme ud af huset.
Har du svært ved at gennemskue hvad du kan lave både derhjemme men også ude af huset, så følg med i denne artikel hvor vi kommer med en række forslag til ting man kan lave på barsel.

 

Babysvømning er altid et hit

En af de klassiske aktiviteter man kan lave når man er på barsel, er babysvømning, hvilket du nok har fået fortalt er godt for babyen af sundhedsplejersken. Hvis du har en god vennegruppe eller mødre gruppe er det også en god måde at komme lidt ud og snakke med andre på.
Socialt samvær er rigtig vigtig når man er på barsel, da man hurtigt kan isolere sig selv lidt fra omverden ved at være hjemme hele tiden.
Svømning er samtidig meget god motion, hvorved du altså også får bevæget dig en del, hvilket også vil give mere overskud i hverdagen.

 

Hygge med veninderne

Det kan godt være, at den nyfødte skal have alt din opmærksomhed, men det kan være nødvendigt også at give selv lidt forkælelse og opmærksomhed. Du kan med fordel samle din venindegruppe i ny og næ, og tage ud og spise frokost. Her kan du sagtens medbringe den lille i en barnevogn, da de alligevel sover mange timer af døgnet de første måneder. Det er som skrevet tidligere meget vigtigt at man bibeholder det sociale samvær, da det giver anledning til at få luftet alle ens tanker, som man ellers går med derhjemme når man er på barsel.

 

Samvær med din partner

Den sidste, men måske vigtigste ting du kan/skal gøre imens du er på barsel, er at gøre noget aktivt sammen med din partner. Når man får et barn, har de fleste tendenser til at give barnet alt opmærksomheden, hvilket også er fint og på sin plads det første stykke tid.
Det er dog meget vigtigt, at man så hurtigt som muligt kommer tilbage til at give hinanden den fortjente opmærksomhed, som før barnet kom til verdenen.
Mange parforhold kan briste hvis ikke man formår at tilbagebringe denne gnist, og det er ikke bare synd for jer, men også for barnet.

Der er mange måder hvorpå man kan pleje parforholdet under barsel. Hvis man har lidt udfordringer med intimiteten efter en fødsel, kan man med fordel forsøge sig med sexlegetøj til kvinder, da det kan givet et lille friskt pust efter en længere pause.
man kan også sagtens nøjes med bare at tilbringe mere tid sammen. Måske tage en tur i biografen eller ud og spise, imens de gamle passer den lille. Der er generelt mange muligheder, og det gælder bare om, at man også husker at prioritere hinanden.

Skrevet af