Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Gode idéer til din barsel som studerende

Gode idéer til din barsel som studerende

Skrevet af 
annonce billede

Der er flere og flere der anbefaler at unge får børn mens de er under uddannelse. Grunden er som regel at der er en større frihed på et studie end et fuldtidsjob, samt at unge og friske forældre er et ekstra plus. Det er samtidig også nemmere at få børn jo yngre du er, og du kan derfor være heldig at skulle kæmpe mindre for graviditeten. Hvis du er en af dem som har taget dette råd til dig og nu står og skal på barsel, finder du her nogle gode tips til din barsel.

Hold lidt faglighed ved lige

Det kan føles mærkeligt pludselig at gå på barsel og komme helt fra studielivet og de mange forelæsninger, al læsningen og afleveringen af diverse opgaver. Hvis du kommer til at savne at lave noget fagligt, kan du eventuelt vælge at blive tutor, eller lektiehjælper, for gymnasie- eller folkeskoleelever. Der er flere forskellige muligheder for at blive tutor. Det kunne fx være, at du er skarp til tal og derfor kunne overveje, om det kunne være noget for dig at tilbyde lektiehjælp i matematik under din barsel.

Nyd tiden

Det er hårdt at få en baby, og tiden bliver brugt på amning, bleskift, putning og andre ting i den dur. Det kan være opslidende, men samtidig er tiden med din lille nye baby guld værd. Husk også på, at mens du går ture med baby, hygger med mødregruppen eller leger med den lille derhjemme, sidder dine gamle studiekammerater til mandagens kedelige forelæsning med ham den trælse professor. Hvis natten har været lidt lang med mange opvågninger, så tænk på at du i det mindste slipper for den kedelige forelæsning, de mange siders læsning og de hårde eksamener i slutningen af semesteret. Det letter måske lidt på humøret og får dig til at nyde din tid med den lille lidt ekstra.

Brug de tilbud du får

Hvis du er en af de første i din omgangskreds til at få børn, kan det føles lidt ensomt at være på barsel. Derfor er det en god idé at gøre brug af de tilbud du blandt andet for af kommunen. Benyt dig af din tildelte mødregruppe, og nyd at du kan få lov til at snakke så meget du har lyst til om din lille guldklump. Prøv også at tage til babysvømning, og bliv piv stolt over hvor godt den lille klarer sig i vandet, og de fremskridt der sker. Så møder du også andre forældre, og får lavet nogle sjove aktiviteter.
Skrevet af