Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Forkæl dig selv under barsel

Forkæl dig selv under barsel

Skrevet af 
annonce billede

Når man er på barsel, kan det godt gå hen og blive rigtig kedeligt. Man kan næsten sige, at man går hen og bliver rastløs og måske føler sig overflødig, da man er meldt ud af arbejdsmarkedet i et år. Det er derfor vigtigt, at man minder sig selv om, at det er godt for barnet og for dig. Husk at rose dig selv, for det arbejde du gør, for barnet, din familie og dig selv. Vi guider dig til hvordan du kan forkæle dig selv, mens du er på barsel.

 

Tilmeld dig forskellige mødre grupper

Det kan være umådeligt kedeligt at være på barsel, alene. Du er selvfølgelig i selskab med den nyfødte, men igen, samtalen kan godt gå i stå, når det er envejs kommunikation med baby. Derfor er det vigtigt at du får tilmeldt dig én eller flere mødre grupper. Her kan du tilmelde dig, i forhold til dine interesser. Nyder du at træne eller dyrke yoga? Måske er der en mødre gruppe, som har fokus på bøger og litteratur?

De fleste prioriterer en form for sport eller noget motion, da man under graviditeten godt kan have taget på. Det er også under barslen at du har tid, til at træne og få vægten ned på normal igen. Overvej hvilken slags sport eller hvad for noget motion, du mener er bedst for dig. Det er klogt at tage noget kosttilskud når man træner, under barsel. Barnet har brug for så meget næring som muligt, og det har du mulighed for at påvirke. Hvis du ikke er vant til at træne, er det en god idé at tage noget aminosyre, som hjælper til at holde dit muskelvæv ved lige.

 

Få tid til velvære

Efter en hård fødsel og flere måneder med babypasning og bleskiftning er et spaophold velfortjent. Det kommer selvfølgelig an på hvor lang tid, du kan holde ud, at være væk fra din nye baby. En god omgang massage eller en endagstur i spa, kunne også klæde den nye mor. Hvis du vil have den helt store selvforkælelse, kan du nok godt, lokke far til at passe baby i to dage, og tage på wellness ophold på Marienlyst Strandhotel, hvor man får 1 overnatning, 3-retters menu, adgang til indendørs og udendørs spa og lækker morgenbuffet.

Udover at være dejligt, er massage faktisk anset som en sund måde at behandle sin krop på. Du får løsnet op i de stive muskler og led. Massage virker også positivt på kroppen, ved blandt andet at øge blodcirkulationen. Derudover får du sat gang i en masse hormonudskillelse. De forskellige hormoner som udskilles, er Oxycotin, Serotonin og Dopamin. Oxycotin udskilles når vi mærker andre mennesker eller bliver rørt ved. Det kaldes også for kærlighedshormonet og udskilles når vi krammer. Det nedsætter følelsen af frygt og angst. Serotonin og Dopamin er lykkehormoner, som udskilles når vi har sex eller spiser god mad.

 

Dyrk dine hobbyer fra tiden før du fik børn

Kan du huske hvad du lavede før du fik børn? Mange mennesker ændrer sig, når de får deres første barn. Det kan der være mange forskellige grunde til, blandt andet bliver følelsen af ansvar større, samt din prioritering som forælder. Det er dog vigtigt at du ikke glemmer dig selv, og din partner i processen. Dyrk dig selv og de hobbyer du holdt af, dengang du ikke havde børn. Hvis du, som så mange andre kvinder, elsker at shoppe, men har nedprioriteret det på grund af barnet, er det vigtigt at du stadig ser til, at få gjort de ting du holder af. Måske bare i mindre grad. Det kan være lidt svært at shoppe med en baby, som kræver din opmærksomhed, 90 procent af tiden. Du kan derfor overveje at shoppe via internettet. Hvis det er for ”selvisk” at købe ting til sig selv, kan du altid købe gaver til dit barn eller mand. Du kan for eksempel købe en Jeva skoletaske til fornuftige penge hos helm.nu.

Skrevet af