Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Flere træffer store beslutninger, når de har barsel

Flere træffer store beslutninger, når de har barsel

Skrevet af 
annonce billede

Barslen handler om at komme tæt på sit nyfødte barn og finde ro til sig selv. Samtidig er det også en tid, hvor mange træffer store beslutninger for deres liv, da de endelig har tiden til det. I en travl hverdag med arbejde, kan det være svært at finde tiden til de store beslutninger.

 

Mens du nyder tiden med dit nyfødte barn, kan du tænke over livet. Det er alt fra dit arbejde, til om I kan gøre noget for jeres forhold.

De store beslutninger

Der er altid mange ting, som du kan gribe at i, når det kommer til store livsbeslutninger. De mest typiske, som folk tænker over, er disse:

  • Skal jeg skifte karriere? Det kan både være, at du var kørt træt i dit job, inden du tog på barsel. Måske har du altid drømt om at starte dit eget. Medmindre du er meget træt af dit job, er det næppe en beslutning, du behøver træffe med det samme. Når din barselsafslutning nærmer sig, og du ikke glæder dig til at tage tilbage på dit arbejde, er det måske tid til noget nyt i livet.
  • Skal vi giftes? Hvis I længe har talt om at blive gift, kan barslen være et godt tidspunkt at tænke på detaljerne for jeres bryllup. Alt fra bryllupsmad til brudekjoler.

Brug tid på jeres forhold

Det er vigtigt, at I snakker meget sammen i denne periode. Hvis manden forsvinder på arbejde og lever meget af sit liv på samme måde som tidligere, så kan kvinden føle sig forladt. Derfor er det vigtigt, at I hele tiden snakker om jeres fælles drømme og mål.

 

En stor beslutning træffes heller ikke alene, når man er en familie. Hvis den ene person gør noget, kommer det også til at vedrøre resten af familien. Derfor bør alle store beslutninger blive truffet i forholdet.

 

Dette giver jer også en kærkommen mulighed for at snakke åbent om jeres forhold. I perioden, hvor den ene forælder er på barsel, kan der godt komme nogle gnidninger i ens forhold. Det er helt normalt, men det er vigtigt, at der er ærlig kommunikation mellem jer. I vil begge det samme. Nemlig skabe den bedst mulige familie og give jeres barn den bedst mulige fremtid.

 

Når barnet holder jer oppe om natten, er det vigtigt, at I husker på det dagen efter, hvor I kan være trætte og sure dagen. Snak sammen og så skal det hele nok gå.

Nyd tiden

Det er vigtigt, at du nyder din barselperiode. Dine store beslutninger må ikke komme i vejen for din barsel. Undgå beslutninger der stresser dig. Hvis du vælger at kigge på bryllupskjoler, så gør det på internettet, f.eks. hos JJ's House. På den måde kan du gøre det, når du har tid til det, fremfor at skulle ud i en masse butikker med en baby.

 

Den bedste måde, at træffe store beslutninger på, er ved, at du snakker med din ægtefælle, venner og nyder stilheden med dit barn

Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL