Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Få din bil babyklar

Få din bil babyklar

Skrevet af 
annonce billede

Før du sætter din baby i en bil, er det super vigtigt, at du kender alle reglerne for at have børn og babyer i bilen.

 

Danmarks lovgivning

I Danmark har vi en lovgivning for at have børn og babyer i bilen. Det er dig som sidder bag rattet, som har ansvaret for, at alle er fastspændt ordenligt, for ellers kan det både resultere i et klip i kørekortet og en bøde. Babyer skal sidde fastspændt i en korrekt monteret autostol, som er sikkerhedsgodkendt.

Husk også, at børn under 135 cm skal være fastspændt i godkendt sikkerhedsudstyr, hvilket både skal passe til barnets højde og vægt. Du kan læse mere om lovgivningen via dette link.

 

Autostolen er essentiel

Når du skal ud og købe en autostol, er det vigtigt at vælger en der er sikkerhedsgodkendt, som passer til dit barn. Det kan anbefales at tage din baby og bilen med, når du skal købe en, for så kan du få en sælger til at hjælpe dig med den perfekte autostol. Autostolen skal passe til vægt og højde, og du skal sikre dig, at selen sidder ordentligt. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt, at der er plads til den i bilen.

 

Før logbog over din bil online

Autodoc Club kan du finde professionelle reparationsmanualer, så du kan spare penge på regningen fra værksteder, ved at gøre det selv. Hjemmesiden får snart en funktion der giver dig mulighed for personlig profil, hvor du kan registrere din bil. Her er det muligt at føre logbog, hvor du kan holde øje med, hvornår din bil sidst var til service eller sidst fik olie osv. På den måde er du sikret at din bil altid kører som den skal, så hele familien er sikret næste gang i skal bruge den. Hvis du er interesseret i Autodoc Club, så kan du se med her: 

 

Skrevet af