Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Det kan du glæde dig til efter din barsel

Det kan du glæde dig til efter din barsel

Skrevet af 

annonce billede

At være på barsel med sin lille nyfødte er en helt særlig tid som aldrig kommer igen, og det gælder om at nyde den i fulde drag. En dag slutter den dog, og hverdagen kalder. Her ser vi på tre ting, du kan glæde dig til, når din barsel er slut, så læs med, hvis du også snart skal løsrive dig fra det skønne hjemmeliv med baby.

Ikke alle er dog ubetinget begejstrede for at være på barsel, for det er ikke kun forbundet med lykke og nærhed, hvor man lærer det lille nye væsen at kende, nej der er også tale om hårdt arbejde, gråd og desperation. Der er dog en stor overvægt at positive ting, men derfor kan man godt glæde sig til at vende tilbage fra barsel.

Lyse striber igen

En af de ting, som mange glæder sig til efter endt barsel, og dermed amning, er igen at kunne bruge parfume og farve sit hår i flotte hårfarver. Den slags går ikke, når man ammer, da potentielt farlige stoffer kan overføres til baby, og her ønsker man ikke at tage nogle chancer. Er du derfor vant til at få afbleget dit hår eller farvet de grå hår, vil du sandsynligvis se frem til den dag, hvor du igen kan sætte dig i frisørstolen eller selv finde remedierne frem og gå i gang med at farve derhjemme.

Tilbage til kollegerne

Mange glæder sig også til komme tilbage på job og være sammen med kollegerne. Det er noget, der ikke bliver talt så meget om, men mange nybagte mødre føler sig ensomme på de lange dage alene med den lille, og det kan derfor være en lettelse at komme tilbage på sin arbejdsplads og igen have samvær med andre mennesker. Det skal man ikke have dårlig samvittighed over, for det er helt naturligt.

Stærk mad og et godt glas vin

Også tilfredsstillelsen ved igen at kunne drikke et godt glas vin eller en gin og tonic er noget, du kan glæde dig til. Den slags har været forbudt i næsten to år, så derfor er det en stor dag, når man igen kan skænke sig et glas og nyde de liflige dråber. Også stærk mad kan man glæde sig til igen at måtte spise, for ligesom så meget andet overføres ting som chili til modermælken og den lille, som næsten med sikkerhed ikke bryder sig om den slags.

Der er altså meget at glæde sig til efter endt barsel, men indtil da gælder det om at nyde den helt særlige tid, hvor der er fred og ro til at nyde det lille nye menneske og ikke mindst selv komme ovenpå efter den livsforandrende begivenhed, det er at få et barn.

 

Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL