Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Barsel i en Covid-tid

Barsel i en Covid-tid

Skrevet af 
annonce billede

Hvis du har født i en tid med Corona, eller Covid-19, som den hedder, er din barsel med garanti ikke blevet, som du havde forestillet dig. For alting er i lange perioder lukket ned, og når det åbner igen, er der lange ventelister til alt fra stimulastik, svømning og salmesang – til alt det, du skulle afsted til med den lille.

En undersøgelse af foreningen Bedre Barsel fortæller, at cirka hver tredje kvinde føler sig ensom som barslende kvinde, og det var før nedlukningen. Det er derfor vigtigt at prioritere at lave andet end kun at passe den lille – uanset om det er socialt eller andre former for selvforkølelse.

Gåtur med kaffe (og kage)

Det er oplagt at mødes udenfor i en virustid til gåtur, kaffe og kage. Det kan være med mødregruppen eller måske med venner, der arbejder hjemmefra, og som har brug for at strække benene i frokostpausen. Du kan også lave den regel, at når du går en tur med barnevogn, skal du ringe til en, du ikke har talt med længe. Hvis det føles en smule anmassende, så husk, at alle er i socialt underskud i den her tid.

Husk også, at ammende mødre har brug for omkring 500 kalorier mere om dagen end ellers, så der sker ikke noget ved at bestille en lille kage af og til. Du skal i hvert fald ikke gå på slankekur, mens du også er madstation for den mindste

Træning

Måske havde du tænkt, du skulle af sted til mor-barn-træning og få strammet fødselskroppen op. Det er ikke lige så optimalt, men der findes en lang række online bootcamps, du kan lave hjemme i din stue sammen med den lille. Her kan for eksempel nævnes Maria Dior, der har en online træning til efter fødslen. Det koster 1769 kroner, og det kan også betales af i tre rater, men koster så lidt mere.

Hvis du ikke vil bruge helt så meget, har SUPERFIT Mor et online træningskursus til en flad mave efter fødslen til kun 549 kroner. På siden finder desuden en række råd til ikke at træne for hårdt eller forkert, når du skal i gang. En efterfødselskrop har været på hårdt arbejde under graviditet og fødsel, og det skal tænkes ind i opstart og træning.

Stimulastik

Havde du planer om at tage til stimulastik, kan det også lade sig gøre online. Her findes igen en række muligheder. Hos Leg Med Sanserne har de en række online videoer. Mod et beløb på 290 kr. pr. måned, før man adgang til en lukket gruppe på Facebook, hvor de bliver uploadet 4 gange om ugen.

En anden og gratis mulighed er brandet bObles, som sælger tumlemøbler til de mindste. De har en række online tumletimer, du kan følge. Her bruger de selvfølgelig deres egne produkter, hvorfor det kræver, at du investerer i dem først.

Selvforkælelse

Når du ikke kan se så mange, kan du sætte gang i noget selvforkælelse. Måske du kan genopdage en gammel interesse, læse nogle gode bøger, hør noget musik eller se en film. Du kan også købe tøj eller hudplejeprodukter, så føler du dig godt tilpas i din krop, prøve nogle måltidskasser eller noget helt tredje.

Pengene er brugt på bleer

Hvis du har brugt en masse på bleer, barnevogn og puslebord er der måske økonomisk smalhals i hjemmet. Hvis du ikke vil vente med selvforkælelse til dig og den mindste, træningsforløb eller andet godt, kan du låne pengene hos KreditNU.

 

Skrevet af