Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»5 dåbsgaver, der stadig holder i 2020

5 dåbsgaver, der stadig holder i 2020

Skrevet af 
annonce billede

Af gode grunde husker du ikke din egen barnedåb, men måske du husker nogle af de fine gaver, du fik. Mange får nemlig dåbsgaver, de kan have glæde af i mange år frem, hvis ikke resten af livet.

 

Der har altid været tradition for at give dåbsgaver, når en families nyeste medlem under dåbsceremonien får både navn og gudforældre. Trends kommer og går, men når det kommer til dåbsgaver, går traditionerne faktisk langt tilbage.

 

Mangler du inspiration, eller vil du bare gerne gå en tur ned ad memory lane? Så får du her 5 dåbsgaver, der stadig holder i 2020.

1. Klassikeren: Barnets bog

Du har den, din mor har den - vi taler selvfølgelig om barnets første bog. Bogen, hvor forældre kan samle både store og små øjeblikke i deres barns liv. Her kan forældrene samle alt fra historien om barnets første tand til sjove ting, de sagde i børnehaven.

 

Barnets første bog er en vaskeægte klassiker, og vi tror aldrig, den går af mode. Forældrene kan hygge sig med at samle minder i løbet af barnets første år, og når barnet så er blevet voksent, kan de sammen bladre bogen igennem - og mon ikke, det både bliver med grin og tårer.

 

I dag findes der mange forskellige varianter af barnets bog med nye tilføjelser og mere moderne designs, der pynter på børneværelset eller i bogreolen.

2. Den traditionelle: Kors eller guldhjerter

Selvom mange i dag vælger at give gaver, såsom en klapvogn eller legetøj, som kan tages i brug med det samme, gælder de traditionelle gaver stadig. En af de mest traditionelle gaver, man kan give i dåbsgave, er et smykke eller et vedhæng - til både drenge og piger.

 

Piger får som regel enten et sølv- eller guldhjerte eller det, man kalder for et Dagmarkors, hvor drenge får det almindelige, enkle kors.

 

Korset eller hjertet er en gave, som har en stor betydning. Både fordi det er et kristent symbol, men også fordi et smykke er noget, man kan beholde og holde af hele sit liv.

3. Den moderne: (Børne)bestik

Børnebestik er en af de dåbsgaver, der er stigende efterspørgsel på. En af årsagerne er, at det kan bruges her og nu, mens børnebestik af god kvalitet også kan gemmes og gå i arv. Derfor er børnebestik i god kvalitet også en af de gaver, man kan have resten af livet, der minder en om dåben.

 

I dag kan du få børnebestik i stort set alle prisklasser lige fra Georg Jensen til bestik af mindre kendte mærker.

Skrevet af