Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Sundhed»Vælg solcreme med omtanke

Vælg solcreme med omtanke Fremhævet

Skrevet af 

Om du er gravid eller ej er det altid en god idé at vælge solcreme uden hormonforstyrrende stoffer til dig selv og din familie. 

Men planlægger du graviditet eller er du allerede gravid bør du under alle omstændigheder holde dig langt væk fra hormonforstyrrende stoffer. 
 

Styr uden om parabenerne

Indeholder solcremen parabener, er der sansynlighed for en hormonforstyrrende effekt på fostre, især tidligt i graviditeten, fastslår Miljøstyrensen udfra en kortlægning af gravide forbrugeres udsættelse for hormonforstyrrende stoffer.

Det er ikke kun de udskældte propyl- og butylparaben man bør undgå. Maria Hansen, som er akademisk medarbejder i Informationscenter for Miljø & Sundhed, anbefaler, at man undgår alle former for parabener.
 

Filtre og benzophenone

Solcremer kan også indeholde UV-filtrene OMC og benzophenone-3, som begge er under mistanke for at være hormonforstyrrende.
 

Vælg Svanemærket

Du kan styre uden om parabener og de ovennævnte mistænkte UV-filtre ved at vælge Svanemærket solcreme. Svanemærket solcreme indeholder hverken parabener, OMC eller benzophenone-3.

Vi anbefaler bl.a. denne fra Derma, der er Svanemærket og er deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Forbundet og indeholder ingen parfume eller farvestoffer.
 

Den blå krans

Vælger du en solcreme, som også er mærket med Den blå krans, undgår du samtidig kendte allergifremkaldende stoffer, f.eks. parfume.

Hvis du er i tvivl om de stoffer du ser på cremens indholdsdeklaration kan du slå stofferne op på Forbrugerkemi.dk/kemi-info.


Læs også: 5 gode råd til en sund solbeskyttelse

 

Skrevet af