Min Barsel
Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

Du er her:min barsel»Sundhed»Undgå kosmetik når du er gravid og ammer
 
 

Undgå kosmetik når du er gravid og ammer

Skrevet af 

Under din graviditet og når du ammer bør du være ekstra kritisk i forhold til kosmetik, parfumer og cremer. Kosmetik og cremer indeholder bl.a. konserveringsmidler, parfume, farvestoffer, og sågar microplast og nogle af stofferne er mistænkt for at være allergi- og kræftfremkaldende og hormonforstyrrende. 

Generelt bør du bruge så lidt creme og kosmetik som muligt når du er gravid og ammer, da kemikalierne optages i blodet igennem huden og overføres til barnet i maven via blodet. Når du ammer overføres stofferne via modermælken til barnet. Kosmetik og cremer i Danmark skal være indholdsdeklareret, men alligevel kan det været et uoverskueligt projekt at navigere rundt i kemi-junglen.

 

Der er dog lidt hjælp at hente i teknologien. Sidste år udkom Forbrugerrådet Tænk Kemis gratis app Kemiluppen, som gør det muligt at skanne eller indtaste stregkoden på personlige plejeprodukter og få Forbrugerrådet Tænk Kemis vurdering af indholdsstofferne i form af en grøn, gul eller rød kemikolbe. 

Hvis du gerne vil undgå microplast i dine plejeprodukter og i din kostmetik har Projekt Plastfrit Hav lanceret en dansk udgave af app’en ‘Beat the Microbead’, som scanner dine plejeprodukter for mikroplastik. Millioner af små plastikpartikler havner i naturen, når du bruger plejeprodukter, cremer eller hårprodukter, der indeholder mikroplastik, og man ved endnu ikke hvordan microplast påvirker barnet i maven, og barnet du ammer. Hent app'en her

 
 

Hvis du ønsker at undgå microplast i dine plejeprodukter kan du ved hjælp af denne underskriftsindsamling presse politikerne til at indføre et forbud i EU. 

Generelt er det altså en god idé at undgå at bruge alt for mange konventionelle hudplejeprodukter, brug så lidt som muligt, eller hold dig til de Svane- og Allergimærkede produkter. Brug evt en god økologisk olie i stedet for bodylotion, rensecreme eller ansigtscreme. Både oliven- advocado- mandel- og sesamolie har rigtig gode indholdsstoffer til glæde for din hud.

På Astma-Allergi Danmark kan du desuden tjekke dine produkter på Kemilex

 
 

 

 HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL

 
Cron Job Starts