Min Barsel
Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

Du er her:min barsel»Sundhed»Drop hovedpinepillen
 
 

Drop hovedpinepillen

Skrevet af 

Undersøgelser viser at gravide, der spiser hovedpinepiller med ibuprofen, paracetamol eller acetylsalicylsyre udsætter deres fostre for så kraftig en hormonforstyrrende eftekt, at de har øget risiko for at få drengebørn med testikelmisdannelser.
 

Et studiet der har været ledet af seniorforsker Henrik Leffers fra Rigshospitalet, har gjort en foruroligende opdagelsen. 

Det viser sig nemlig, at det virkomme stof i hovedpinepillen, altså det smertestillende stof som ibuprofen, paracetamol eller acetylsalicylsyre, er ligeså hormonforstyrrende som de udskældte ftalater. 

Blot én hovedpinepille giver lige så meget hormonforstyrrende stof, som de fleste gravide får ind i kroppen via alle andre kendte kilder tilsammen gennem hele graviditeten, viser et studiet fra Rigshospitalets Afdeling for Reproduktion og Vækst samt DTU Fødevareinstituttet.

Hovedpinepillernes hormonforstyrrende effekt kan være en af forklaringerne på, at et stigende antal drenge fødes med misdannelser på kønsorganerne og, at flere og flere mænd har dårlig sædkvalitet og bliver ramt af testikelkræft.

Danmark er et af de lande i Europa, som har det højeste forbrug af smertestillende håndkøbsmedicin. 

Kilde: Videnskab.dk: Hovedpinepillen er ligeså hormonforstyrrende som Ftalater 

 

Cron Job Starts