Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Samfund»Sådan får du et testamente som sikrer dig og din familie

Sådan får du et testamente som sikrer dig og din familie

Skrevet af 

Der findes mange spørgsmål om, hvordan man står i tilfælde af skilsmisse og død. Der findes også mange urigtige formodninger om det. 

Nogle mennesker tror, at man bare skal være gift, så er alt godt og trygt for evigt. Det er desværre ikke sandt. Andre mener, at der skal en ægtepagt til, og så kan man arve alt fra hinanden og undgå at dele med børnene. Det er også lidt skudt ved siden af. 

Vi er i det hele taget, generelt, ikke ret godt informerede om, hvad der egentlig sker i tilfælde af, at en forælder dør. I dagens Danmark, hvor mange familier tilmed er sammenbragte, bliver det særlig kompliceret – og så er det meget vigtigt, at du får god vejledning og hjælp til at få tingene bragt i orden. 

Skulle ulykken indtræffe, er det ikke tidspunktet til at skulle træffe vigtige beslutninger om arv. 


Sikr din familie allerede nu i lykkens boblende babyhule

Der er så meget at glæde sig over som forældre til små børn. Hver dag bringer nye, skønne øjeblikke. Bare det at kigge ind i babys øjne eller dufte til en baby-krølle kan sende forældres følelser helt op på kærlighedens højeste tinder.

I denne artikel skal det ikke handle om den form for lykke, som findes lige nu og her og som bobler og suser. Det skal derimod handle om den form for lykke, der kommer af at leve et trygt liv som familie – uanset hvilken familieform, der er tale om, nu, eller om 10 år.

Denne artikel er et ”Call-to-Action”. I næste uge går du på nettet og gør måske det, vi her opfordrer dig til, og allerede kort tid efter vil du vil være noget så lettet og stolt. Du vil føle dig som en rigtig ansvarlig og fornuftig og omsorgsfuld forælder. Uden besvær.

Læs med og find ud af, hvad det handler om.

Du kan sikre dine børns overordnede rammer

Du kan som forælder ikke garantere dine børn ret meget om fremtiden, men du kan faktisk godt sørge for, at de i fremtiden, uanset livets luner, kan leve i tryghed med tag over hovedet, mad i maven og et dejligt, varmt kram, når de har brug for det.

Det er tabubelagt at tale om døden og om skilsmisse. Det er svære emner, som mange forældre vælger at udskyde. Det føles som at tage sorgerne på forskud, når I begynder at overveje de der ”hvad nu hvis…”-situationer. Testamenter og ægtepagter og pensioner og livsforsikringer – klangen er alvorlig og tonearten er mol.

En stor kærlighedserklæring, du kan være stolt af

Prøv at vende det om. Se det som en kærlighedserklæring til din partner og dine børn at sørge for, at de kan leve trygt fremover. Det er en voksen form for ansvarlighed for din families ve og vel, som fortjener at komme ud i lyset og ud af skammekrogen.

Du kan nemlig få det overstået nemt og hurtigt. Det er ikke noget med at rode med timelange advokatsamtaler og stå i kø i Borgerservice i flere uger. Det kan klares på nettet det meste, og det er hverken dyrt eller besværligt. Og vi kan godt love dig, at du vil være noget så lettet og stolt af dig selv, når du har sikret fremtiden med de rette dokumenter. Du vil tænke: ”Var det bare det? Tænk, at jeg ikke gjorde det noget før.”

Hvordan sikrer du så dine børn og din partner? Jo, du sørger kort og godt for, at I har papirerne i orden. Jeres ønsker til, hvem, der arver hvad, og hvem, der skal tage sig af børnene, hvis I ikke længere kan, skal være dokumenteret rigtigt. Det er ikke nok at være gift. 

Hvis I ikke er gift, er det endnu vigtigere at sørge for at have et godt testamente. Den bedste måde at sikre fremtiden på, er både at være gift OG have et testamente. Men I kan også komme langt med at sikre jeres familie uden at være gift. Det kræver, at I bliver bevidste om jeres fælles ønsker og dokumenterer dem rigtigt.


Nogle almindelige spørgsmål er:

  -  Kan man blive i sit hus, hvis ens kæreste dør?

  -  Kan ens søster få forældremyndigheden over børnene, hvis begge forældre dør?

  -  Arver ens partner og ens børn lige meget, hvis man dør?

  -  Hvordan fordeles livsforsikringen?

  -  Skal man skrive testamente, hvis man er gift eller kun, hvis man ikke er gift?

  -  Hvem arver, hvis man er enlig forælder?

  -  Hvordan kan man undgå, at ens kærestes tidligere ægtefælle får fingrene i så meget som en krone af børnenes arv?


Problemet er, at du ikke kan bruge Google til at finde svar. Hver familie har helt særlige omstændigheder, som gør, at der skal en specialist indenfor lovens rammer til for at give dig svar på, hvordan du sikrer din familie, og at dine ønsker til fremtiden er skrevet ned og kan findes frem, hvis det bliver nødvendigt. Samt hvad loven egentlig siger om, hvornår det er en god ide at lave et testamente, og hvad, der skal stå i det.

Rolig nu, det er nemt at få lavet testamente!

Hvis du vil gå den gode, sikre vej, er der ingen vej udenom, - du skal have fat i en advokat. En god en til en god pris med speciale i testamenter. Og her er det, at du bliver lettet. For du kan på www.minadvokat.dk/testamente nøjes med at udfylde et skema med alle de nødvendige oplysninger på nettet, sende dem ind, og så klarer I resten over telefon eller mail. Det vil sige, at du faktisk kan købe dig til lykkelig tryghed for dig og din familie for det beskedne beløb af kr. 3250 inklusiv den tid, der tager at udfylde et skema. Skulle du have brug for mere vejledning, kan du bare ringe.

www.minadvokat.dk består af 4 advokater med speciale på området, som sikrer dig en god behandling og et testamente, som passer til lige præcis din familie.

Stifteren Ulrik Grønborg kender du måske fra TV og andre medier, hvor han ofte bruges som juridisk ekspert. Han ønsker, at så mange familier som muligt får oprettet testamenter, så der ikke længere vil være så mange familier, der bliver kastet ud i et arveretsligt kaos, hvis ulykken sker.

Derfor startede Ulrik denne fine service til os fortravlede forældre, som har det med at udsætte bekymringer om testamenter og arv med undskyldninger om, at det er for bøvlet og for dyrt. Det er hverken det ene eller det andet.

På sitet finder du adskillige gode artikler om testamenter, ægteskab og mange andre emner, som hjælper jer på vej. Hvis I er klar til at bestille testamente, så er det også her, I finder skemaet, som I skal udfylde.

Gør det snart. I morgen, næste uge. Så kan du med ro i sjælen boble videre i baby-lykken.

Læs også: Skilsmisse: Få hjælp til at træffe en god aftale om børnene

 

Skrevet af