Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Fyret under barsel
torsdag, 11 august 2011

Fyret under barsel

Skrevet af 

En kvindelig ansat i et revisionsfirma, der blev fyret under barsel, har nu fået erkendt en erstatning på ca. 200.000 kr.

Da den kvindelige HK'er skulle på barsel, blev hun af sin chef spurgt, om hun ville overveje en kortere barsel end først planlagt. Hun kom dog senere tilbage på jobbet end planlagt, grundet pasningsproblemer, og inden hun skulle starte igen, havde hun fået en opsigelse med posten.

Fyringen blev begrundet med tab af kunder og nedsat omsætning. I retten blev det dog slået fast, at revisionsfirmaet lige så godt kunne fyre to af de mandlige kollegaer i stedet. Det kunne ikke bevises, at det ikke var på grund af graviditeten, at kvinden blev fyret, og dermed er fyringen i modstrid med ligebehandlingsloven.

Mette Kindberg, næstformand i HK er meget glad for rettens afgørelse "Disse sager er meget vigtige for os at føre, fordi arbejdsgiverne tilsyneladende stadig ikke har forstået, at det bare ikke er i orden at fyre folk, fordi de er gravide eller på barsel."
Mette Kindberg siger videre "Det skal være okay at få børn. Samfundet har brug for at vi får flere børn. Så nytter det ikke noget, at man ikke kan få lov til at gå på barselsorlov. Det er nu engang slået fast".