Du er her:min barsel»Nyheder»Flere får erstatninger efter Di-Te-Ki-Pol-Hib-vaccinen
tirsdag, 20 oktober 2015

Flere får erstatninger efter Di-Te-Ki-Pol-Hib-vaccinen

Skrevet af 

Patienterstatningen oplever en stadig stigning i erstatningssager indenfor Di-Te-Ki-Pol-Hib-vaccinen. Et rekordhøjt antal sager behandles i disse dage og flere er på vej. 

De mange sager kommer efter en intensiv medieomtale af problemer med vacciner, som ikke mindst er båret frem af diskussionerne omkring HPV-vaccinen.

 

Di-Te-Ki-Pol-Hib-vaccinen skal beskytte mod difteri, stivkrampe, kighoste, polio, hib-meningitis og strubelågsbetændelse.

Vaccinen gives af tre omgange. Første gang omkring 3 måneders alderen, anden gang ved fem måneders alderen, og sidste gang ved de 12 måneder. Ved femårsalderen gives der revaccination.

 
 
 

Udløser aluminiumsallergi

Vaccinen indeholder et aluminiumsholdigt stof, som kan give allergiske reaktioner som kontaktallergi eller kløende knudedannelse på huden efter, at barnet har fået vaccinen. 

Disse bivirkninger er forholdsvis lette at fastslå, og medhold kan ofte komme på tale. Anerkendelsesprocenten ligger helt oppe på 96.

Patienterstatningen har fået 271 klager og de har indtil videre behandlet 177 af sagerne. Ud af de 177 har 171 personer fået tilkendt en erstatning på typisk 25.000 kroner.
 

Flere politikere kræver kortlægning

De mange erstatningssager får nu flere politikere til at kræve, at medicinalfirmaerne gør mere ud af at kortlægge de mulige bivirkninger bedre. 

 
 
 
Det er stadig uafklaret om vaccinen har mere omfattende følger. Men klagesagerne har ikke ændret ved Sundhedsstyrelsens opfattelse af, at fordelene ved vaccinerne opvejer de mulige risici.
 
Ønsker du at klage kan du få vejledning til det her

Du kan blive klogere på problematikkerne på vaccineinfo.dk