Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Enebørn bliver oftere overvægtige
søndag, 02 september 2012

Enebørn bliver oftere overvægtige

Skrevet af 

En ny omfattende undersøgelse med mere end 13.000 børn fra otte europæiske lande viser nu, at ikke kun arv, miljø og sociale faktorer spiller en rolle med hensyn til udviklingen af fedme, men også familiestrukturen. 

Resultatet viser, at der er 50 procents større risiko for udviklingen af overvægt hos enebørn og jo længere barnet er alene, desto større overvægt.

De faktorer som forskerne kiggede på var kosten, hvor ofte børnene legede ude og hvor meget tid børnene brugte på computer og tv.

Forskerne fandt, at enebørn ofte får mad som belønning, ser tv i soveværelset, leger mindre, spiser mere sukker og sjældnere bor sammen med begge forældre, end børn med søskende.

Børn som altid har haft søskende har mindre risiko for overvægt, end børn som får søskende senere, men forskellen er ikke stor.

Ifølge Monika Hunsberger, som er kostekspert og sundhedsforsker ved universitetet i Göteborg, er der flere ting, man kan gøre som forælder. Udover en sund og nærende mad med fuldkornsprodukter og mange grøntsager, er det essentielt at holde sit barn aktivt. Derudover skal man undgå at bruge søde sager som belønning.