Min Barsel
Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

Du er her:min barsel»Kost»3 tip til dig med kræsne børn
 
 

3 tip til dig med kræsne børn

Skrevet af 

"Bvadr, det kan jeg ikke li'": Som forælder har du sikkert oplevet, hvordan en hyggelig aften ved spisebordet kan udarte sig til skænderi, skrig og skrål.

Mange børn er kræsne, og ligeså mange forældre har ingen idé om, hvad de skal gøre ved det.

Det behøver imidlertid ikke være så svært at få børnene til at spise både broccoli og andre sunde sager. Familierådgiver Camilla Justesen giver her tre gode tip til dig med kræsne børn.

 

Tip 1: Anret maden som en lækker børnebuffet

Server børnenes mad i små skåle, som de selv kan øse op af. På den måde bliver aftensmaden til en indbydende børnebuffet i stedet for en uoverskuelig tallerken, hvor tingene er blandet sammen i en stor pærevælling. 

 

Tip 2: Undgå at rejse jer under måltidet

Sørg for, at alt hvad I skal bruge under måltidet, allerede står klar på bordet, når I sætter jer. At I rejser jer under måltidet giver nemlig uro i spisesituationen, hvilket forstyrrer børnene og distraherer dem i deres spisning.
 
Husk også at have køkkenrulle og en klud klar, hvis nogen spilder. 

 

Tip 3: Lav en liste over mad, børnene kan lide

Sammen med børnene kan du lave en liste over mad, de godt kan lide, og hænge den op på køleskabet.
 
I supermarkedet får børnene lov at vælge en grøntsag, som endnu ikke er på listen. Derhjemme smager I på grøntsagen og taler om, om den skal på listen eller ej.

 

Flere gode råd til forældre med kræsne børn

Familierådgiver Camilla Justesens medvirkede i november sidste år i Madmagasinet Bitz & Frisk, hvor hun hjalp en familie med kræsne børn. Se udsendelsen her, og få flere gode råd til et roligt aftensmåltid i din familie. I dag har Camilla egen virksomhed, hvor hun hjælper forældre med at få lethed, tryghed og glæde tilbage i forældreskabet.

 

 

 

Camilla Justesen

Som familierådgiver arbejder jeg ud fra den grundlæggende overbevisning, at der findes lige så mange gode måder at være forældre på, som der findes forældre.

Det, som virker for naboen, virker måske ikke for dig og din familie – og det er helt ok.

I min rådgivning har jeg sagt farvel til løftede pegefingre. I stedet koncentrerer vi os om at afklare, hvilke værdier der skal ligge til grund for netop dig som forælder.

Målet er at styrke dig i forældrerollen, så du bliver tydelig og autentisk overfor dit barn, og sammen finder vi frem til de konkrete redskaber, som du kan omsætte til langtidsholdbare forandringer i din hverdag.

Med en baggrund som såvel pædagog som forælder, tager jeg udgangspunkt i din og din families situation netop nu. Det vil sige, at jeg bruger flere kræfter på at finde ud af, hvor I gerne vil hen, og hvordan I kommer derhen, end jeg bruger på at finde ud af, hvorfor I er havnet der, hvor I er.

Rådgivningen bygger blandt andet på min flere års erfaring som pædagog på dagbehandlingshjem og specialinstitutioner, min uddannelse i ’Den professionelle samtale’ og konflikthåndtering samt min uddannelse som seminarleder ved Jesper Juul, forfatteren til ’Dit kompetente barn’.

Hjemmeside: www.camillajustesen.dkHERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL

 
Cron Job Starts