Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Fødsel»Moderkage i pilleform

Moderkage i pilleform

Skrevet af 

Man har i mange år vidst, at moderkagen indeholder vitaminer og hormoner, og at hvis man spiser den, kan det hjælpe til bl.a. at lette amningen og beskytte mod efterfødselsreaktioner, som træthed, tudeture, jernmangel osv. Bl.a. derfor spiser de fleste pattedyr deres egen moderkage. Nu tilbyder Familiezonen, som de første i Danmark, moderkagekapsler med indholdet fra din egen pulveriserede moderkage.

 

Det vil nok få det til at vende sig i de fleste mødres maver, at tænke på, at skulle spise af deres egen moderkage efter fødslen. Men hvad mange ikke ved er, at moderkage fra dyr i dag bliver brugt i makeup og plejeprodukter, bl.a. fordi det fjerner rynker og stimulerer vævsgendannelse, og at rigtig meget medicin indeholder moderkage fra køer og får.
Moderkagen indeholder bl.a. resterne af blodet fra navlestrengen. Og her findes de samme kraftfulde stamceller, som har været med til at udvikle barnets organer, væv, immunsystem osv og bidrager til opbygning af nye blodlegemer, muskelceller, nerveceller m.m.

Derfor har man også i mange år kunne få omdannet sin moderkage til pulverform, og få den på kapsler. Bl.a. er det i Tyskland helt normalt, at man får moderkagen med hjem efter fødslen og indtager den som hjælp mod efterfødselsreaktioner.

Familiezonen har nu, som de eneste i Danmark, skriftlig tilladelse fra Miljø og fødevareministeriet til at producere moderkagekapsler, lavet af din egen moderkage.

Indholdet fra din moderkage kan hjælpe både dig og dit barn efter fødslen. Mange oplever problemer med amningen i den første tid efter fødslen. Mælkeproduktionen kan være noget tid om at komme ordentligt i gang, og skaber ofte stor frustration for den ammende.

Moderkagen indeholder oxytocin, også kaldet kærlighedshormonet, som er med til at stimulere udtømning af mælk fra brystkirtlen. Samtidig giver oxytocin en følelse af glæde og kærlighed, som man giver videre til barnet, igennem modermælken.
Flere studier viser, at mødre der har efterfødselsdepressioner, har et lavt indhold af Oxytocin i blodet.
Og bl.a. her kan moderkagekapsler være gavnlige.


Hvad kan moderkagekapsler gøre for dig:

  • Sænker risiko for efterfødsels reaktion/depression
  • Bedre amning og mælkeproduktion
  • øget overskud og styrke
  • Ingen babybluse
  • Færre hormonelle svingninger
  • Mindre "ammehjerne" mere skarp i sindet

Det foregår ved, at man får moderkagen på køl med hjem fra hospitalet og bringer den til Familiezonen indenfor 62 timer efter fødslen. Et par dage efter er moderkagekapslerne klar, og afhængig af vægt og størrelse på moderkagen, giver det mellem 100 – 150 kapsler. Herefter indtager man 1 – 3 kapsler op til 3 gange dagligt den første uge. Efter første uge indtages moderkagekapslerne efter behov.

Du kan læse meget mere om moderkagekapsler og hvordan de kan hjælpe dig, inde på familiezonen.com, hvor du også kan bestille dine egne piller, lavet på din egen moderkage.

Udtalelse fra én af Familiezonen’s brugere af moderkagekapsler:

Jeg fik kapslerne 4 dage efter fødslen og jeg var lige ved ikke at kunne holde tårerne tilbage den dag. Hormoner, spændte bryster, dårlig søvn og svigerforældre var med til at give mig et hav af dårlige følelser, så da jeg fik kapslerne ringede jeg til Anne og spurgte hvad jeg skulle gøre nu. Jeg forklarede, hvordan jeg følte, og Anne vejledte mig til antal kapsler jeg skulle tage de næste tre dage, med den besked, at jeg bare skulle ringe ved det mindste. Jeg fik taget 3 kapsler den dag og allerede efter den første kapsel gik der få timer, før jeg følte mig ovenpå igen. ​

For mig blev kapslerne en dør til en fantastisk følelse og et utroligt overskud. Jeg sov godt og dybt, amningen var let ligesom mine tanker. jeg havde kun lette positive tanker. Og hver gang der var ballade derhjemme, opdagede jeg, HVER GANG at jeg havde glemt at tage kapslerne. Så fik hormonerne frit løb igen og jeg kom ud af balance. Det var sådan at min mand, ved diskussioner, begyndte at sige: har du husket at tage dine kapsler?  og så var svaret altid...øhhhhh nej.

 

Skrevet af