Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Babyudstyr»Lad ikke din baby sutte skadelige stoffer i sig - Brug natursutter

Lad ikke din baby sutte skadelige stoffer i sig - Brug natursutter

Skrevet af 

Når du ligger med dit lille, spæde barn i armene, er det eneste vigtige i verden at sørge for, at det nye liv for altid vil være i tryghed for alt farligt, altid vil føle sig elsket og altid være ved godt helbred. I de næste mange år – ja i resten af dit liv – vil du gøre alt for at sikre dit barns lykke og helse. En forælders kærlighed kender ingen grænser.

Hvad er det første, I giver det nyfødte barn udover et blødt kys og et meget langt kram? For mange forældres vedkommende er det en sut. Hvis ikke på babyens første levedøgn, så indenfor den første uge. Det vender vi lige tilbage til om lidt.

Mange nybagte forældre køber babyudstyr i voldsomme mængder, når den lille ny er på vej. De konventionelle babyudstyrsbutikker og –websites bugner da også af alle mulige, uundværlige produkter til både mor og baby. Den nye familiebils bagagerum bliver hurtigt fyldt op, ligesom det nyindrettede børneværelse til babyen og resten af huset i øvrigt. Alt fra barnevogne, sengerande og sutter til sparkedragter, babydyner og hoppedyr. Det hele er skønt, emmer af familiehygge og kæmpestor omsorg og kærlighed.

Hav omtanke for både sundhed og miljø

Når du er i humør til at shoppe udstyr til baby eller mor, så er det værd at overveje, hvilke produkter, der ender i indkøbskurven og senere hjemme i børneværelset. Producenter af udstyr til mor og barn tænker nemlig altid på, hvordan de kan give dig mest lyst til at købe deres produkter, og ikke så ofte på de miljø- eller sundhedsmæssige konsekvenser.

Hvis du vil beskytte dit barn og dig selv mod skadelige kemiske stoffer og samtidig skåne miljøet, så skal du vælge økologiske og bæredygtigt producerede varer til det nye familieliv.

Forfatteren til bogen ”Baby- 100% naturlig uden tilsætning”, Rose Maimonide, kan oplyse følgende om det almindelige babytøj i handlen i Danmark:

”Til fremstilling af konventionelt tøj kan bruges kunstgødning, kraftige sprøjtegifte, azofarvestoffer, fedtopløsere, tungmetaller, klor, ftalater, PCP’ere, fluorforbindelser og nonylphenol. Ja, det er lige så sundheds- og miljøskadeligt, som det lyder. Prøv selv at lugte til noget spritnyt tøj, og du ved, hvad jeg mener.”

Hun oplyser også, at der til fremstilling af 10 kg bomuldstøj går 9 kg kemikalier.

Det er vanvittigt, ikke sandt? De kemikalier, vi taler om her, er både kræft- og allergifremkaldende. De er også en af årsagerne til, at der i dag er langt færre vilde fugle og bier i verden, fordi de kolossale bomuldsmarker, hvor råvaren til tøjet gror, sprøjtes massivt med kemikalier for at undgå insekter og ukrudt.

Kemi-sut eller natursut?

Nu kommer vi så tilbage til sutten. For den er det babyudstyr, der kommer i tættest kontakt med dit barn.

Her er det derfor særligt vigtigt, at du tænker dig om og køber sutter, der er fri for kemiske stoffer og ikke kan skade dit barn.

Du skal gå efter sutter såsom Natursutten, som er lavet af naturgummi, Born Free sutter lavet af en særlig stabil og sikker form for sililkone eller Hevea sutter, som også er lavet af naturgummi. Vælger du almindelige sutter fra købmanden, så risikerer du, at du giver dit barn farlige stoffer som Bisphenol A, PVC eller phtalater i munden. Det er ikke her, du skal gå på kompromis.

Køb sutter hos en forhandler, der kan vejlede dig ordentligt og har rene varer uden kemi. Se evt. mere om natursutter fra fx. Born Free og HeveaDer findes i dag et skønt og bredt udvalg af økologisk tøj og økologisk udstyr til mor og barn – og en af de allerbedste netbutikker med det største sortiment er danske Naturebaby.

Allerede i 2007 tog kvinden bag den store succes, Mie Thorsø, konsekvensen af den voksende viden om farlig kemi i babyudstyr og startede en butik med et eksklusivt udvalg af økologisk udstyr og tøj til baby.

Timingen var helt rigtig. Mies store viden og passion for sunde produkter til mor og baby skabte en kæmpe popularitet på meget kort tid. Folk oplevede, at de fik grundig og ansvarsfuld rådgivning til alle de indkøb, der skal gøres, når der er en lille ny på vej – og i de kommende år.

I dag har Naturebaby stort set alt indenfor økologiske og naturlige varer til mor og barn.

Legetøj, madrasser, bleer, cremer, regntøj – du kan vitterlig finde alt, hvad dit moderlige eller faderlige hjerte begærer.

Køber du babygear her, behøver du slet ikke sætte dig ind i de indviklede indholdsfortegnelser på shampoo, de mærkelige mærkninger på fleecetrøjen eller på, hvad der mon er puttet i ammeindlægget fra købmanden, siden det afgiver sådan en kemisk lugt. For alt fra Naturebaby er rent, naturligt og økologisk.

Det er også produceret på bæredygtig og ansvarlig vis, så når du køber udstyr hos Naturebaby, er du med til at aflevere en levedygtig klode til de kommende generationer.

Den store succes bygger stadig på ufravigelige principper om økologi og bæredygtighed, og hos Naturebaby kan du altid få den bedste kunderådgivning, så du køber det helt rigtige til dig og din baby.

Se mere på Naturebaby.dk

Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL