Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Zoneterapi»Zoneterapi Fyn»Zoneterapeut Rikke Vilain

Zoneterapeut Rikke Vilain

Rikke Vilain zoneterapeut

Rikke Vilain Zoneterapeut og massør


Rikke Vilain Zoneterapeut


Hvem er jeg?

Mit navn er Rikke Vilain, og jeg har egen klinik i lyse og nybyggede lokaler på egen matrikel i Odense SV. Som person er jeg en livsglad, nysgerrig og hjertevarm kvinde og mor, på 45 år, der brænder for at hjælpe både børn og voksne til mere ro og harmoni i krop og sind. Jeg har begge ben solidt plantet i jorden og forsøger altid at forklare, hvad jeg gør og hvorfor, så det ikke virker for ”flyvsk” og giver mening.

Jeg tror på, at krop og sind hænger sammen og at en krop i balance er mere end symptombehandling. Jeg er selv mor til en datter på snart 15 år og min vej til graviditet, var ikke uden ”bump” på vejen. Derfor har jeg en forkærlighed for kvinder/par, der er udfordret på at blive gravide. Jeg udøver zoneterapi på både kvinder og mænd, hvor graviditeten lader ”vente på sig”, ved graviditetsgener undervejs og efter fødslen hos både mor og barn. Dette kan du/I læse mere om længere nede.

Jeg er uddannet zoneterapeut i 2021, men har lavet mange behandlinger undervejs i uddannelsen (som jeg startede på i 2019).

Jeg er oprindelig uddannet ergoterapeut og har derfor stor erfaring med arbejdet med mennesker – også når der er udfordringer i livet. Jeg er, som sagt selv mor til en datter på snart 15 år, der var ørebarn og ikke sov meget i de første leveår. Så jeg kender til problematikkerne omkring bekymringer og hvad der ellers følger med når familiens mindste ikke har det godt. Og hvor meget det påvirker både forældre, barnet og evt. søskende.

 

Fertilitet/Både hos mænd og kvinder - og hvad jeg kan tilbyde

Der kan være mange udfordringer forbundet med at blive gravid. Dette gælder både hos mænd og kvinder. Hos mig tilrettelægges der et forløb på ca. 3 måneder – og både for mænd og kvinder – hvis det skulle være relevant.

Jeg tilbyder altid en indledende samtale inden et forløb opstartes, da kemien imellem os er af stor betydning for udbyttet af behandlingen. Det er vigtigt for mig, at I føler jer trygge hos/med mig, da fertilitetsbehandling – og problematikker ofte er forbundet med mange følelser. Samtidig giver den indledende samtale et billede af, hvad det netop er du/I er udfordret af i forhold til ønsket om en graviditet.

Et forløb hos mig indeholder mellem 2 og 4 behandlinger pr måned for kvinder, da der er bestemte tidspunkter i cyklus, der er optimale at lave zoneterapi på samt tidspunkter, hvor kroppen skal have ro.

Du kan læse meget mere om dette på min hjemmeside: www.rikke-vilain-zoneterapeut.dk.

Jeg kan ikke garantere, at behandlingerne munder ud i en graviditet, men behandlingerne kan medvirke til, at kroppen opnår de mest optimale betingelser for, at en graviditet bliver en realitet.

Der betales fra gang til gang og skulle der opnås graviditet tidligere end de 3 måneder, afsluttes forløbet bare. På denne måde er der ingen økonomisk binding af nogen art. Som kvinde er du selvfølgelig velkommen til at fortsætte med zoneterapi, hvis der skulle opstå gener i forbindelse med graviditeten.

 

Graviditetsgener

Især i første trimester kan der opstå graviditetsgener, såsom kvalme, madlede og opkastninger. Også her kan zoneterapien have stor effekt. Behandlingerne kan være af kortere varighed; da det er en specifik problematik, der arbejdes med. Derfor kan ½ times behandling et par gange om ugen have stor effekt.

Senere hen i graviditeten kan der også opstå gener (smerter i lænd, væske i kroppen osv). Her har zoneterapien også en positiv og lindrende effekt. Vi vil ligeledes komme omkring akupressur-punkter (punkter på meridian-baner), som du selv kan trykke på hjemme for at opnå effekt.

Når terminsdatoen nærmer sig eller bliver overskredet, er zoneterapi også yderst effektivt til modning og igangsætning af fødsel. Jeg har hjulpet en del kvinder med denne del, da mange ikke ønsker den ”kunstige” igangsætning. Det gode ved zoneterapien er, at det giver ”et skub” i processerne, så de rette hormoner udløses og kroppen forberedes på den kommende fødsel; bækkenet udvides i rette tempo, ligamenter bliver mere fleksible og både kvinde og barn forberedes på fødslen.

Jeg anbefaler gerne 1 behandling af 1 times varighed og et par dage efter en opfølgende behandling af ½ times varighed.

Du kan være helt tryg ved zoneterapi-behandlingen – den er behagelig og uden smerter – og fødslen sker ikke pludseligt. Det er stadig barnet, der bestemmer, hvornår det er klar til at holde fødselsdag. Under og efter denne behandling kan du opleve flere plukveer, et mere aktivt barn i maven samt en ”murren” i underlivet. Disse er gode tegn. Til nogle anbefaler jeg en gå-tur umiddelbart efter behandlingen, for at supplere behandlingen.

 

Efterfødselsproblematikker

Enhver fødsel kræver meget af kvindekroppen. Efterfølgende kan man være plaget af smerter, gener fra arvæv, hvis man er bristet og syet efter fødslen, samt følelsesmæssige ting; både på grund af oplevelsen og forløsningen ved fødslen, samt de mange hormoner, der stadig raser rundt i kroppen. Ligeledes kan den naturlige menstruationscyklus være ”forstyrret” af mange årsager – og også her kan zoneterapien normalisere cyklus (både i længde, styrke, humørsvingninger, smerter osv).

Zoneterapi kan lindre mange af ovenstående udfordringer samtidig med det også kan bidrage til en øgning af eksempelvis mælkeproduktionen. Da mor og barn er meget tæt forbundne i de første måneder, kan der laves zoneterapi på moderen, mens barnet ligger på brystet/maven.
Begge vil opnå effekt af behandlingen. Denne type behandling kaldes også ”Symbiose-behandling”.


Spædbarn/børneproblematikker

Jeg laver også zoneterapi på spædbørn. Det mest fantastiske ved spædbørn og børn er, at de ikke er så ”blokerede” som voksne er. Eller kan være. Der er mere direkte forbindelse fra zoner til organer/muskler osv. Derfor er behandling både af kortere varighed (oftest mellem 15 og 30 min), samt respons-tiden er noget kortere for børn end for voksne.

I princippet kan der laves zoneterapi for alle problematikker, men dem jeg oftest støder på er:

  • Maveproblemer – smerter, forstoppelse, for megen luft, refluks (gylperi)
  • Uro, forstyrret nattesøvn, gråd uden åbenlys forklaring
  • Øreproblematikker – væske i ørerne, uro/opvågning (ofte i tidsrummet fra 23-01), barnet bliver ked af det/uroligt når det kommer ned at ligge.

Herudover laver jeg zoneterapi på børn i alle aldre. Jeg er åben og nysgerrig på at prøve zoneterapien på de fleste problematikker – og er også ærlig omkring at sende jer videre eller anbefale andre behandlere, hvis jeg synes det vil være mere gavnligt for jer at prøve.

  
    Rikke Vilain zoneterapeut
    Fårebjergvej 38, 5250 Odense SV
    rv@rikke-vilain-zoneterapeut.dk
    +45 4232 4557
    https://rikke-vilain-zoneterapeut.dk/