Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Sundhed»Børneorm – og hvordan du slipper af med dem

Børneorm – og hvordan du slipper af med dem

Skrevet af 
Børneorm – og hvordan du slipper af med dem

Ordet ’børneorm’ får det til at løbe koldt ned ad ryggen på mange forældre. Der findes næsten ikke noget værre! Og de fleste får lyst til at udrydde de små bæster ASAP – næsten koste hvad det vil! OG desinficere HELE hjemmet!

I denne artikel får du min behandlingsprotokol til børneorm. Men inden jeg deler den med dig, vil jeg invitere dig til at kigge på det lidt større billede, end blot de små ulækre orme i toilettet.

 


Parasitter beskytter mod sygdom

For selvom det virkelig ikke er særlig sjovt at have et barn med børneorm, så har parasitter hos mennesket faktisk et vigtigt formål.

I bogen Epidemic of Absence, beskriver forfatteren, Moises Velasquez-Madoff hvordan parasitter faktisk er med til at uddanne immunsystemet og beskytte imod autoimmune sygdomme.

Vores moderne liv, hvor det miljø vi omgiver os med, er blevet meget sterilt, udsættes vi i langt mindre grad for parasitter. Parasitterne aktiverer den del af vores specifikke immunsystem, der danner IgM antistoffer. Når IgM antistofferne ikke aktiveres af parasitter, er der risiko for at immunforsvaret på et tidspunkt begynder at angribe kroppen selv, og man udvikler en autoimmun sygdom. Så det faktum, at vi ikke bliver udsat for parasitter i lige så høj grad som tidligere, er en medvirkende faktor til den kæmpe stigning i autoimmune sygdomme hos både børn og voksne.

Moises Velasquez-Madoff siger det meget klart i bogen: ”We have systemically cleaned ourselves to illness”.

Husk på det, når du er lige ved at dø over hvor ulækre de orme er!

Når det er sagt, så er det ikke meningen, at nogen skal gå rundt med en ubehandlet omgang børneorm. Når først de har været i systemet, har de gjort deres job, og der er ingen grund til at lade dem blive der. Ubehandlede parasitinfektioner kan nemlig også give ballade og sygdom. Antallet af orme kan blive så højt, at det akut giver mavesmerter, forstoppelse, kvalme og opkastninger. Ved blindtarmsoperationer, er der fundet voksne orme i den inflammerede del af tarmen. Det er dog ikke vist om, ormene kan være direkte årsag til blindtarmsbetændelsen, men noget tyder på, at de kan være en del af forklaringen.

Du kan bl.a. prøve lægemidlet Vanquin som fåes på apoteket.

 

Naturlig behandling af børneorm

 • Vermox
  Jeg anbefaler, at man tager en kur med Vermox fra lægen. Vermox er ikke et antibiotikum, som mange tror. Det virker lokalt i tarmen og skader ikke tarmfloraen. Det virker ikke systemisk i hele kroppen ligesom antibiotika. Vermox fås kun på recept fra lægen og er påbudt, hvis dit barn skal i institution eller skole.

 • Spisekisel
  Spisekisel ødelægger ormene og æggene og er et fantastisk parasitmiddel. Start med ¼ tsk. og trap op til 1 spsk. 2 gange dagligt (i fx juice eller smoothie). OBS! Må ikke inhaleres, så hold vejret, når du åbner bøtten og gør det ikke i nærheden af børn. Spisekisel kan købes i helsekosten.

 • Nellike
  Nellike virker bedst, når det er friskmalet. Dvs. du skal gå uden om pulveriserede nelliker, evt. dem i kapsler og i stedet købe økologiske nelliker, som du maler fint i en kaffemølle. Start med 1 tsk. om dagen og trap op til 2 x 1 spsk. dagligt. Tag det sammen med kokosolie, evt. i en kop te. Nellike kan købes i supermarkedet eller helsekosten – husk at købe det økologisk.

 • Biocidin
  Biocidin er et bredspektret urtepræparat, der virker mod parasitter, svampe og andre mikroorganismer. Studier har vist at præparatet tilmed forbedrer den gavnlige bakterieflora samtidig med, at de uønskede mikroorganismer bekæmpes. Start med 1 dråbe 3 gange dagligt og trap op til 5 dråber 3 gange dagligt.
  Biocidin kan købes i England

 • Probiotika
  Et dagligt tilskud af probiotika og/eller fermenterede fødevarer er en god måde at holde bakteriefloraen i tarmen sund.

 • Hygiejne
  Sørg for at holde et højt niveau af hygiejne. Kogevask sengetøj, håndklæder, undertøj mm. Vask bamser og andet legetøj, der kan vaskes. Klip neglene helt korte – både på børn og voksne. Vask grundigt hænder efter ALLE toiletbesøg samt før spisning. Undgå at spise andre steder end ved spisebordet og særligt ikke i sengen. Vask numse og kønsdele under bruseren hver morgen og aften med lunken vand og mild sæbe. Brug gerne engangsgummishandsker, når du hjælper dit barn med vask, på toilettet eller bleskift og kassér dem efterfølgende.

Du skal være opmærksom på, at kløe i numsen kan skyldes andet end børneorm. Kløe ved endetarmsåbningen er et kendt symptom på glutenintolerance (eller andre intolerancer). Kløen kan også skyldes en svampeinfektion, så hvis ikke der er konstateret orme i afføringen, skal du sørge for at det bliver undersøgt.

 
 

Andre strategier og forebyggelse

Mange har sikkert hørt at gulerodsjuice og græskarkerner er godt ved børneorm. Det er også rigtigt, men det er sjældent nok til at få kål på ormene, når de først er kommet indenfor. Så sørg for at følge den ovenstående protokol.

Det er dog en god idé at supplere med følgende, som også virker forebyggende

 • Gulerodsjuice

 • Hvidløg

 • Skær ned på sukker og hurtige kulhydrater

 • Masser af grøntsager

 • Fermenterede grøntsager

 • Kefir og hjemmelavet yoghurt

 • Græskarkerner

 • Papayafrø

 • Neem

 • MSM, som er en god kilde til svovl

Hvis intet hjælper…

Mange oplever, at på trods af gentagne behandlinger med Vermox, vender ormene tilbage igen og igen. Hvis I bliver ved at være plagede af børneorm (eller andre parasitter) anbefaler læge Natascha Campbell-McBride (hende der står bag GAPS-diæten) en urte-kur sammen med GAPS-diæt. Den skal følges gennem flere måneder i samarbejde med en kvalificeret behandler.

 
 


Under alle omstændigheder, vil det være godt at droppe sukker, brød, kager og andre hurtige kulhydrater helt i en periode. De kan vedligeholde ormeinfektionen. For nogle kan det være nødvendigt helt at skære disse fødevare væk i en periode.

Sørg i stedet for at få masser af

 • Grøntsager

 • Kød, æg og fisk af god kvalitet

 • Sunde fedtstoffer – ghee, smør, kokosolie, olivenolie, avokadoolie, macadamiaolie, valnøddeolie og animalsk fedt fra økologiske og græsfodrede dyr

Hos piger med gentagne børneorms-angreb, kan problemet være en ormekoloni i skeden, der ikke påvirkes af den lokale Vermox-behandling. Her er det vigtigt at kontakte lægen og blive henvist til en infektionsmedicinsk afdeling, hvor man behandler med parasitmidlet Albendazol lokalt i skeden


 

Skrevet af