Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Sundhed»Beskyt barnets hud i kulden

Beskyt barnets hud i kulden

Skrevet af 
Vintertid betyder ofte blussende røde og tørre kinder. Du kan dog gøre meget for at undgå dette ved at nære huden godt både ude- og indefra.

En sund og gennemnæret hud er hud der har fået godt med væske og gode fedtstoffer indefra. Først og fremest er det afgørende for hudens tilstand, at den får nok vand og gode essentielle fedtsyrer. 

Essentielle fedtsyrer, er fedtstoffer der er nødvendige (essentielle) for vores sundhed. Essentielle fedtsyrer er vi ikke selv i stand til at producere og derfor skal de tilføres via kosten. Feks. via avocado, nødder, frø og olier af den bedste kvalitet. 

Gode kilder til omega 3 fedtsyrer er desuden fede fisk såsom laks, ørred, makrel og sild. Det er en god idé at give dit barn tilskud af Omega 3, i form af fiskeolier. De reneste og bedste på markedet er fra Nordic Naturals og de kan fåes både i flydende form som her hos Helsehelse og i kapsler som du kan prikke hul i. (Man får langt mere for pengene ved at vælge den flydende form og pt.. sparer du yderligere 14 procent i linket fra Helsehelse)

Forebyg med fedtcreme eller olie

Undgå at frosten får bidt sig fast i kinderne på dit barn når det skal sove ude eller i det hele taget opholde sig i vinterkulden. Får frosten fat, giver det blussende røde og tørre, kløende kinder.

Du kan forebygge udvortes ved at smøre barnets kinder med fedtcreme eller en olie i god tid (mere end en halv time) inden barnet skal ud i kulden.

Brug en god olie eller fedtcreme med et fedtindhold på ca. 70%. Fedtcreme beskytter så fugten i huden bevares og det har en stor betydning for hudens evne til at regenerere.
 

Undgå lotion og creme med højt vandindhold

Når det er under frysepunktet bør du undgå at smøre med en creme/lotion med højt vandindhold, da vandpartiklerne der er i vandbaseret creme og lotion kan fryse til is så barnet faktisk får øget risiko for frostskader i kinderne. I stedet skal du bruge en olie eller fedtcreme - feks. denne fedtcreme med højt fedtindhold uden parfume eller farvestoffer.

Barnets hud har dog bedst af, at du veksler mellem lotion, creme, fedtcreme og olie. Men du bør tage højde for vejrsituationen. For eksempel er en lotion at foretrække om sommeren, så huden bedre kan komme af med fugt.

Olie i badevandet

Olie, der har et fedtindhold på 100 procent lægger en hinde på huden, som forhindrer fordampning. Du kan med fordel bruge olie til dit barn, hvis det har meget tør hud. Du kan f.eks putte nogle dråber olie i badevandet om aftenen, efterfulgt af en fed creme og lade det virker i løbet af natten. Du kan sagtens bruge en olivenolie, rapsolie, kokosolie, mandelolie, avocadoolie eller andet, du lige har i køkkenet og bruger til madlavningen. Find din olie her


Læs også: Kulden kan være livsfarlig for dit barn


 

 
Skrevet af