Du er her:min barsel»Artikler»Naturlig skønhed»Naturlig skønhedspleje

Naturlig skønhedspleje

Skrevet af 

Hvis du er gravid, gerne vil være det, eller hvis du er nybagt mor og måske endda ammer, vil du sikkert gerne undgå alt for meget skadelig kemi. Her finder du en liste med de mest skønhedsfremmende råvarer fra naturens skattekammer og en beskrivelse af, hvad råvarerne gør godt for. 

 


Bland frit efter din hudtype, og brug f.eks. youghurt naturel og hvedekim til at stabilisere masken. Lad maskerne virke mellem 10-15 minutter og skyl herefter med lunkent vand.
Sørg for at bruge økologiske råvarer, - det er de sundeste og du slipper også for en eventuel sprøjtemiddelallergi.
 

Yoghurt

Yoghurt virker nærende, rensende, kølende og beroligende. Blander du yoghurt op med andre produkter som eksempelvis honning, hvedekim, revet gulerod eller bananmos kan du tilpasse ansigtmasken så den passer i konsistensen. Du kan bruge stort set alle former for mælkeprodukter både yoghurt, A-38, kærnemælk, creme fraiche, kvark, piskefløde mm.

Hvedekim

Hvedekim er et mildt slibemiddel, og derfor er den god at bruge i skrubbecremer og ansigtsmasker. Hvedekim fjerner effektivt døde hudceller og efterlader huden blød og frisk. Brug også hvedekim til at få ansigtsmasken til at hænge bedre sammen.

Honning

Honning er bakteriehæmmende og menes at forynge huden. Honning er effektiv til at fjerne døde hudceller og bringe liv tilbage i tør og ru hud. Bland honning med lidt olivenolie. Det er en af de bedste fugtgivere til tør og træt hud.

Mandler

Mandler har en dejlig indvirkning på huden, og er gode til at fjerne døde hudceller. Pulveriserede mandler er gode at blande i ansigtsmasker og skrubbecremer. Mandelolie er eminent til at fjerne øjenmakeup.

Olivenolie

Olivenolie er fantastisk til at tilføre huden fugt. Den virker samtidig beroligende på irriteret hud og er god til at fjerne makeup.
 
 
 

Abrikos 

Abrikos giver fugt til huden. Du kan bruge både friske eller tørrede abrikoser. Hvis du bruger tørrede abrikoser skal du lægge dem i blød et par timer, og blende dem med lidt kvark eller youghurt naturel. 

Appelsin

Appelsin holder huden frisk og smidig. Brug lidt appelsinsaft i en ansigtsmaske sammen med lidt  kvark eller yoghurt naturel.

Banan

Banan er ekstremt blødgørende for huden. Mos den og bland den eventuelt med honning og hvedekim, og brug den som ansigtsmaske eller skrubbemaske.

Citron

Citron virker helende, rensende og opstrammende og er god mod meget fedtet hud. Bland lidt citronsaft med yoghurt naturel, og brug den som ansigtsmaske. Citron er også god til at fjerne hård og ru hud med på f.eks. hæle og albuer. 

Fersken

Fersken eller nektariner virker opfriskende, tilfører masser af fugt, gør huden mere smidig og virker helende og beroligende på irriteret hud. Bland evt. fersken- eller nektarinmos med lidt hvedekim og yoghurt og lav en kølende ansigtsmaske.

Hyben-te

Hyben-te afhjælper poser under øjnene og frisker huden op. Lav et afkog på tørrede hyben, og læg dig med de afkølede te-poser eller vatrondeller over øjnene i 10-15 minutter.

Jordbær

Jordbær har en rensende virkning og er rigtig god mod fedtet hud. Jordbær moses evt med lidt honning og yoghurt. Tilsæt evt. lidt hvedekim for at gøre ansigtsmasken mere fast. 

Agurk

Agurk har en opfriskende og rensende virkning og er god til træt og uren hud. Har du fået for meget sol så din hud er rød og øm, er der også hjælp at hente i den kølende agurk. Du kan både lægge agurkeskiverne direkte på huden eller presse saften ud af en halv revet agurk og bruge den som ansigtsvand.

Avocado

Avocado har en rensende og nærende effekt på huden. Advocado er god mod tør hud da den tilføjer huden både fugt og energi. Mos en avocado med lidt olivenolie og smør det i ansigtet som en fugtgivende maske.

Gulerødder

Gulerødder har en god virkning mod tør hud. Den tilfører huden fugt og virker desuden blødgørende. Riv en gulerod fint og bland den med honning og evt lidt yoghurt. Brug massen som ansigtsmaske. Bliver masken for blød kan der med fordel tilsættes lidt hvedekim.
 
 
 

Æg 

Æg er opstrammende og blødgørende. Hvis du har fedtet hud, så lav en ansigtsmaske af pisket æggehvide tilsat hvedekim. Lad masken sidde til den er stivnet. Vask grundigt med lunkent vand. Hvis du har tør hud brug æggeblomme i stedet, tilsæt evt lidt olivenolie.

Gær

Gær er virksomt mod fedtet hud. Gær fungerer samtidig som en god skrubbecreme hvis den tilsættes lidt hvedekim. Du kan opløse gær med en smule varmt vand, tilsat lidt citronsaft. 

Aloe

Aloe har meget helende egenskaber. Har du fået en forbrænding eller en solskoldning, er noget af det bedste du kan smøre på huden, den kølende gelé fra plantens blade. Ved rød, irriteret og tør hud, kan du med også med fordel gøre brug af geléen fra planten.

Kamille

Kamille har en meget kraftig medicinske virkning. Kamille er god mod uren og irriteret hud og virker beroligende. Lav te og brug den som tonic. Kamille kan også bruges som mundskyllemiddel mod tandkødsbetændelse. Et kamilleafkog giver desuden håret et fint, gyldent skær, og kan afblege håret. Skyl håret i kamillete, tilsæt gerne noget citronsaft og noget groft salt og lad det tørre i solen.

Persille 

Persille er effektiv mod fedtet og uren hud og virker lægende og rensende. Blend et bundt persille, rør lidt yoghurt og evt. lidt honning i, og du har en dejlig ansigtsmaske der bringer huden i balance.
 

 

 
                                                                                                               
 

 

Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL