Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Nye barselsregler for lønmodtagere
fredag, 04 marts 2022

Nye barselsregler for lønmodtagere

Skrevet af 

Ny barselslov om ligelig fordelt barsel for begge forældre træder i kraft den 2. august 2022. Her kan du se, om du er omfattet den nye eller den gamle barselsorlov.

Den 3. marts 2022 vedtog Folketinget flere ændringer af barselsloven. De nye regler gælder for forældre til børn født den 2. august 2022 eller senere. 

De nye barselsregler betyder, at orlovsugerne med ret til barselsdagpenge efter fødslen som udgangspunkt vil blive ligeligt fordelt mellem forældrene, hvis I bor sammen ved fødslen af barnet. 

Det betyder således, at hver forælder som hovedregel har en individuel ret til 24 ugers orlov med barselsdagpenge efter fødslen. 

Det er med andre ord fødselstidspunktet og ikke terminstidspunktet, som er afgørende for, hvilken af de to lovgivninger, der gælder for dig.
Det betyder, at hvis du fx har termin den 30. juli, men føder den 6. august, vil du høre ind under de nye barselsregler.

Vær opmærksom på, at du eventuelt skal varsle dit fravær efter andre regler overfor din arbejdsgiver, hvis du bliver omfattet af andre regler, end du oprindeligt har varslet efter.

Hvis dit barn bliver født inden den 2. august 2022, hører du ind under de nuværende barselsregler. 

Læs mere om reglerne på Borger.dk