Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Forsikringsselskabers diskrimination af gravide og fødende
søndag, 20 februar 2022

Forsikringsselskabers diskrimination af gravide og fødende

Skrevet af 

I forbindelse med DRs dækning af forsikringsselskabernes systematiske diskrimination af gravide og fødende, hvor flere selskaber nu har accepteret at betale bøder for at bryde ligebehandlingsloven samt udbetalt erstatning til mere end 3.000 kvinder, læser og hører de stadig hos foreningen Forældre og Fødsel, om kvinder, som får afslag og afvises, når de søger om dækning af udgifter til behandling af følger efter graviditet og fødsel.

Nikolaj Nielsen som er ligebehandlingschef i Institut for Menneskerettigheder, udtaler til DR:
- Det, der stadig er uklart, det er, hvad det betyder, hvis man for eksempel kommer til skade under en fødsel. Er det så en ulykke i ulykkesforsikringsforstand? Der kan stadig være nogle retslige spørgsmål at afklare dér. Derfor er Intituttet derfor aktuelt i gang med at gennemgå mange konkrete sager og vil meget gerne hjælpe og rådgive flere. Har du fået afslag fra dit forsikringsselskab på dækning af behandlingsudgifter til følger, gener og skader efter graviditet og fødsel, så læs med her.

Hos Forældre og Fødsel opfordrer de alle, der har fået afslag, afvisning eller afholdt sig fra at søge dækning af behandlingsudgifter, til at kontakte Institut for Menneskerettigheders Ligebehandlingsrådgivning på telefon 3269 8666, som er åben mandag-torsdag kl. 12.00-15.00

Følgerne skal være af et omfang, som har en vis varighed og konsekvens for ens funktionsniveau og livskvalitet (som fx. inkontinens, daglige smerter, psykiske følger/mén og lignende), men de vurderer hver enkelt sag individuelt, så hvis du er i tvivl, så ring ind og forhør dig.

Læs mere om Institut for Menneskerettigheders arbejde med forsikringsselskabernes diskriminerende praksis overfor gravide og fødende her.

Og læs DR's dækning af emnet her. Du kan blive klogere på hvordan hele sagen om 20 års ulovlig praksis blev oprullet, i podcasten Genstarts episode En tyk mavepuster.