Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Zentropa søger par der vil lade dem filme fødslen
onsdag, 11 januar 2017

Zentropa søger par der vil lade dem filme fødslen

Skrevet af 

Filmproduktionsselskabet Zentropa søger i samarbejde med Min-Barsel.dk par der vil lade dem filme den store dag, hvor deres barn kommer til verden. Fødselsscenerne vil blive brugt i forbindelse med en kunstfilm, som Zentropa producerer for Moesgaard Museum til udstillingen REJSEN, som vil blive vist fra april 2017 i forbindelse med Kulturby 2017.

REJSEN er et projekt, som skal skildre nogle grundvilkår, som alle mennesker er underlagt – de globale fundamentale oplevelser, som mennesker ikke kan frasige sig. Disse grundvilkår dækker fødsel, kærlighed, frygt, tab, tro, rationalitet og død.

Hvert vilkår filmes på hvert sit kontinent, og spænder mellem alt fra et forskningscenter på Antarktis, hvor ”rationale” skal filmes, til Burning Man festivalen i ørkenen i Nevada, hvor ”tab” filmes, og videre til Katmandu i Nepal, hvor ”død” filmes. Derudover drager filmholdet også til Sydafrika, Papua Ny Guinea og Argentina.

Ikke overraskende, er fødslen det grundvilkår som filmholdet ønsker at filme i Danmark.

Marie-Louise fra Zentropa skriver således i sin opfordring:

 

Kære kommende mødre

Ønsker I at få foreviget den dag, hvor jeres barn kommer til verden?

Filmproduktionsselskabet Zentropa søger par, som har termin inden for de næste uger (op til en måned), og som kunne tænke sig at få lavet en professionel fødselsfilm fra den store dag.

I vil få adgang til ALLE optagelser fra fødslen, og I vil blive tilbudt et mindre honorar for jeres medvirken.

Filmholdet på fødestuen vil bestå af maksimalt to personer, begge kvinder. Vores tilstedeværelse vil ikke påvirke den behandling, I modtager af sundhedspersonalet, og optagelserne vil naturligvis blive lavet med al respekt for jer som fødende.

Vi tager også meget gerne til hjemmefødsler.

Et udpluk af optagelserne vil blive brugt til en kunstfilm, som Zentropa producerer for Moesgaard Museum til udstillingen REJSEN.

Udstillingen vil blive vist fra april 2017 i forbindelse med Kulturby 2017.

 

Hvis I ønsker at høre mere, så kontakt Marie-Louise Axelsen på tlf. 27506879 eller marie.louise@filmbyen.dk

Del også gerne artiklen i relevante forums, hvis du mener, at du kender nogen, som gerne vil deltage.