Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Barselshotellet Rigshospitalet lukker
tirsdag, 21 februar 2017

Barselshotellet Rigshospitalet lukker

Skrevet af 

Siden 2010 har førstegangsfødende i Region hovedstaden, som har haft en ukompliceret fødsel, kunne overnatte på Barselshotellet Rigshospitalet i Aldersrogade på Østerbro i København. Hermed har de kunne få en tryg og rolig start på et nyt familieliv, men det er slut fra 4. marts 2017. Det sker som følge af Region Hovedstadens spareplaner.  

Der er altid en sygeplejerske og en jordemødre lige ved hånden på Barselshotellet på Østerbro i København, såfremt der skulle opstå spørgsmål eller utryghed. Barselshotellet, der er en del af Rigshospitalet tilbyder hjælp og vejledning til nybagte forældre i helt op til en uge efter fødslen.

Afdelingen, der har eksisteret siden 2010, har ifølge de ansatte været en stor succes, men fra den 4. marts 2017 lukker og slukker det populære barselshotel, og familier der har født, og har brug for ekstra støtte og vejledning i den første tid efter fødslen, må efter mandag den 6. marts 2017 henvises til det nye patienthotel; Patienthotellet Rigshospitalet, der, som navnet røber, også er en opdeling under Rigshospitalet.

Barselshotellet står til at lukke som et led i Region Hovedstadens spareplaner. I alt skal der skæres 38 sengepladser på hospitalerne, og på Rigshospitalet skal man konkret hente 94 millioner kroner. 

Kilde: Region Hovedstaden - Rigshospitalet- Barselshotellet

Kilde: TV2 lorry - Barselshotellet på Rigshospitalet lukker