Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Motion»Jeg gik 8 km. med barnevognen dagen efter jeg havde født

Jeg gik 8 km. med barnevognen dagen efter jeg havde født

Skrevet af 

"Jeg gik 8 km. med barnevognen dagen efter jeg havde født..." Sådan sagde en deltager til mig på et af mine efterfødselshold. Og det er netop det, jeg godt kunne tænke mig at få lidt fokus på.

Specielt her hvor et nyt år er begyndt og det vrimler med nytårsforsæt, der er målrettet vores krop... At sætte kravene til sig selv så højt, at man oplever et nederlag ved noget der ellers skulle have været en dejlig ting at gøre, sker skræmmende, alt for ofte.
For det blev IKKE den hyggelige og befriende gåtur - uden den store gravide mave, som hun havde håbet på og som hun faktisk havde glædet sig helt vildt meget til at prøve. 

Facebook idealerne

Når jeg scoller igennem "nyheder" på facebook, så når jeg ikke langt før den første artikel omkring hvad man skal spise/ikke spise under sin graviditet, børneopdragelse, om at være forældre, være total trimmet få måneder efter en fødsel osv., dukker op.
Jeg føler mig bombarderet!
 
I starten læste jeg artiklerne, det gør jeg ikke mere! Måske kun en sjælden gang hvis jeg kan se, at den virkelig er relevant. 

Hvorfor? Fordi det stresser mig! Ikke det at læse artiklerne, men indholdet.

Kærligt indspark

På alle mine hold prøver jeg, at give de gravide, de nybagte mødre og dem der er mødre på 10. år et lille kærligt indspark.
 
Et indspark omkring deres forventninger til sig selv og ligesom i det ovenstående eksempel, om vores forventninger til, hvad vores krop kan eller skulle kunne.
 
Lad mig tage mig selv som eksempel. 
 
Sundhed for mig, er ikke, at have en flad mave -  det får jeg iøvrigt heller aldrig, bl.a. fordi jeg ELSKER chokolade og kage. Det er noget som jeg aldrig nogensinde har lyst til at give slip på. (Selvom jeg for noget tid siden læste, at produktionen af kakaotræer ikke længere kan følge med efterspørgslen på kakaobønner og chokolade...yeiks! Så kan det jo være at det en dag bliver nødvendigt...:)) 
 
Men sundhed for mig er, at jeg har en stærk krop, der kan fungere i dagligdagen, og som f.eks. kan holde et "hold i lænden" væk. Noget som jeg tidligere døjede en del med.

Hvad betyder allermest for dig i din hverdag?

 Det, som jeg i meget kort form prøver at sige er, prøv engang at definér hvad sundhed er for dig?
 
  • Er det at have en krop, som du ved vil koste blod, sved og tårer og som kræver enormt meget tid at vedligeholde? 
  • Eller er det, at være stærk nok til at kunne løfte dine børn ind og ud af tremmesengen uden at få et hold i ryggen?
  • Eller kaste dine børn højt op i luften uden, at du tvivler på dine egne kræfter til at kunne gribe dem igen.
  • Eller løbe en tur uden at skulle være bange for at småtisse i bukserne fordi din bækkenbund ikke har fået den opmærksomhed den måske burde have haft?
 
Du vil sikkert finde ud af, at der er mange andre ting, end det fysiske ydre, der betyder mere for dig. Det håber jeg i hvert fald at du gør, for det er bare så pokkers vigtigt at have energien - både fysisk og psykisk, til at være mor 24/7.
  
 
Skrevet af