Du er her:min barsel»Artikler»Bøger»Jeg kan godt selv – en introduktion til baby-led weaning

Jeg kan godt selv – en introduktion til baby-led weaning

Skrevet af 

Når de små guldklumper skal til at have andet næring end mælk, plejer vi at made med ”overgangskost”, mos og grød. Men der er et alternativ, som hedder baby-led weaning/BLW.

Vælger du at praktisere BLW, vælger du at følge WHO og Sundhedsstyrelsens anbefaling om først at introducere mad ved seks måneder. Til gengæld springer du grød og mos over, og lader dit barn opleve og sanse rigtig mad fra starten. Barnet får lov selv at kontrollere overgangen til rigtig mad og tage det i sit eget tempo. 

 
 

BLW indeholder alle de elementer, vi ved understøtter sunde spisevaner. Forskning viser, at BLW kan have flere positive effekter, som mindre kræsenhed og færre problemer med overvægt.

Bogen ”Jeg kan godt selv – en introduktion til baby-led weaning” beskriver, hvad BLW er samt værdisættet og tankerne bag metoden. Bogen indeholder den nyeste forskning om småbørn og ernæring, ligesom der er en oversigt over madvarer, du skal være særligt opmærksom på.

Med bogen i hånden får du hjælp til at starte op med baby-led weaning, du får nogle få opskrifter på nem fingermad og en madplan med inspiration til retter og mellemmåltider.

Vi har begge praktiseret BLW med vores børn, og Patricia DeCosta har uddannet sig i human ernæring med speciale i baby-led weaning.

 
 

Vi har valgt at skrive bogen, fordi vi mener, at BLW er en god metode til introduktion af mad til sunde og raske børn, og derfor følte, at danske forældre har brug for viden om og inspiration til opstart af baby-led weaning med deres børn.

Dertil ville vi også gerne lave en bog, der præsenterer danske forældre for den nyeste forskning og viden indenfor børneernæring.

Vores håb er, at du som forælder, med vores bog i hånden, tager et bevidst valg om, hvordan du lader dit barn møde mad for første gang.

 

Du kan købe bogen her

 
 
Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL