Du er her:min barsel»Nyheder»Sutteflasker måske hormonforstyrrende
tirsdag, 02 august 2011

Sutteflasker måske hormonforstyrrende

Skrevet af 

Sutteflasker fra gumlo.dk, der er solgt efter det blev ulovligt at sælge sutteflasker der indeholder bisphenol A, mistænkes for at være hormonforstyrrende. 

Virksomhedens "sutteflasker med eget navn" (i størrelserne 125 ml og 250 ml) er fremstillet af polycarbonatplast og indeholder bisphenol A, der mistænkes for at være hormonforstyrrende. Sutteflaskerne er solgt efter 1/7 2010, hvor det blev ulovligt at sælge plastsutteflasker der indeholder bisphenol A.

Undersøgelser på rotter viser en forringet indlæringsevne ved optagelse af bisphenol A. Fødevarestyrelsen oplyser, at der endnu ikke er påvist en fuldt ud dokumenteret risiko efter lang tids påvirkning.

Risikoen for optagelse af bisphenol A, er størst fra gamle og slidte sutteflasker.

På hjemmesiden gumlo.dk reklamerer virksomheden stadig med, at alle sutter og flasker er "100 % bisphenol A fri"

Lena Hansen fra Fødevarerstyrelsen, udtaler til Ritzau "Det har stået der længe, og når det drejer sig om sutteflaskerne, så holder det ikke".

"Firmaet kan dog stadig nå at besinde sig. Vi havde gerne set, at det selv havde trukket sutteflaskerne tilbage, men nu opfordrer vi forbrugere til enten at kassere dem eller returnere dem til Gumlo," siger Lena Hansen

Fødevarestyrelsen vil tage stilling til, om virksomheden skal straffes med bøde, og om sutteflaskerne skal beslaglægges.

Læs også: Bliv gravid - Sådan styrker du din fertilitet