Du er her:min barsel»Nyheder»Forsikringsselskaber udbetaler erstatning til kvinder med fødselsskader efter bøder for kønsdiskrimination
onsdag, 14 september 2022

Forsikringsselskaber udbetaler erstatning til kvinder med fødselsskader efter bøder for kønsdiskrimination

Skrevet af 

Flere forsikringsselskaber reviderer deres praksis efter at have fået bøder for kønsdiskrimination og underkendte erstatningsafslag til kvinder med fødselsskader.

Efter afgørelser fra Ankenævnet for Forsikring har LB Forsikring og GF Forsikring valgt at udbetale erstatning til tidligere afviste kvinder, mens Topdanmark, Tryg og Gjensidige også annoncerer ændringer i deres tilgang.


Forsikringsselskaber, der tidligere har afvist erstatning til kvinder med fødselsskader, ændrer nu kurs efter at have fået bøder for kønsdiskrimination.
LB Forsikring og GF Forsikring reviderer deres praksis efter afgørelser fra Ankenævnet for Forsikring.

Tusindvis af kvinder rammes hvert år af fødselsskader, men hidtil har flere forsikringsselskaber nægtet at udbetale erstatning under ulykkesforsikringer.

Karsten Høj, advokat specialiseret i forsikrings- og personskadeerstatninger hos advokatfirmaet Elmer Advokater, anbefaler kvinder med ulykkesforsikring at anmelde deres skade, hvis de lider af en gammel fødselsskade, som endnu ikke er indberettet.

"Det vil sandsynligvis føre til tusindvis af mulige anerkendelser. Dette skaber også klarhed omkring fødselsforløbene både nu og i fremtiden, hvilket markerer en væsentlig ændring i praksis," siger han.

Flere andre selskaber har også annonceret ændringer i deres praksis, herunder Topdanmark, Tryg og Gjensidige. Denne praksisændring anses som betydningsfuld af eksperter, der forventer tusindvis af mulige anerkendelser af fødselsskader.

Typisk dækker de fleste ulykkesforsikringer behandlingsudgifter samt yder et engangsbeløb ved varige mén. Samlet set kan dette resultere i erstatningsbeløb på over 100.000 kroner eller 200.000 kroner pr. kvinde, der lider af en fødselsskade.

Denne praksisændring repræsenterer ikke kun en retfærdigere behandling af kvindelige forsikringstagere, men også en styrkelse af retssikkerheden for kommende fødsler og graviditeter.

Kilde: DR: https://www.dr.dk/nyheder/penge/de-fik-boeder-koensdiskriminere-nu-vaelger-flere-selskaber-give-erstatning-til-kvinder