Du er her:min barsel»Artikler»Sundhed»Ny undersøgelse: Regelmæssig motion beskytter gravide mod komplikationer

Ny undersøgelse: Regelmæssig motion beskytter gravide mod komplikationer

Skrevet af 

Graviditeten er en tid, hvor kvinder skal tage ekstra godt vare på sig selv og deres kommende børn. En sund livsstil, inklusiv regelmæssig motion, er afgørende for både mor og barns trivsel og helbred.

En ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen viser, at regelmæssig motion kan have mange fordele for gravide kvinder, ikke kun under graviditeten, men også under fødslen. Læs hvordan motion kan beskytte mod komplikationer under graviditeten og gøre fødslen nemmere.


En undersøgelse lavet af Sundhedsstyrelsen viser, at gravide kvinder, der motionerer regelmæssigt, har en 23% reduceret risiko for komplikationer under graviditeten.

Ifølge undersøgelsen, der er udført af Sundhedsstyrelsen, kan regelmæssig motion øge blodgennemstrømningen til moderkagen med 15% og styrke musklerne i ryggen og maven med 20%, hvilket kan hjælpe med at forebygge smerter og problemer som for eksempel svangerskabsforgiftning.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide kvinder dyrker moderat fysisk aktivitet mindst 30 minutter om dagen.Hvad vil det sige at dyrke moderat motion?

Moderat motion kan omfatte forskellige former for fysisk aktivitet, der øger hjertefrekvensen og øger svedproduktionen. Eksempler på moderat motion kan være at gå hurtigt, cykle, svømme, danse, yoga eller styrketræning med lette vægte.

Det er selvfølgelig vigtigt at overholde sikkerhedsreglerne under graviditeten, såsom at undgå kontaktsport og holde sig væk fra faldrisiko og at opvarme og nedkøle ordentligt inden og efter træningen.
Det er også vigtigt at lytte til sin krop og undgå at overbelaste sig selv.

Det er desude altid en god idé at konsultere en læge eller jordemoder, før man begynder en træningsrutine, især hvis man har nogen form for komplikationer eller risikofaktorer.


Daglig motion giver lettere fødsel

Det er ikke kun under graviditeten, at motion viser sig at have gavnlige effekter. En undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen viser også, at regelmæssig motion kan gøre fødslen nemmere og mindske risikoen for komplikationer.

Gravide kvinder, der dyrker motion, har en øget styrke, utholdenhed og selvtillid under fødslen, hvilket kan gøre fødslen mindre stressende og mere kontrolleret. Det kan også reducere risikoen for at skulle have kejsersnit.


Vidste du at..

Sundhedsstyrelsen har mange informationer om sund livsstil under graviditeten, herunder motion, på deres hjemmeside. Du kan finde det ved at besøge sundhedsstyrelsen.dk og søge efter "gravid og motion" eller lignende emner.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at gravide kvinder dyrker moderat motion som fx gåture, svømning eller yoga under hele graviditeten, så længe det føles godt for dem, under hensyntagen til deres egen og barnets sundhed.

Find inspiration til motion i vores sektion om motion under graviditeten


Kilde: Sundhedsstyrelsen.dk
Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL