Min Barsel
Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

Du er her:min barsel»Sundhed»Hvad er homøopati og hvordan kan det anvendes til små børn?
 
 

Hvad er homøopati og hvordan kan det anvendes til små børn?

Skrevet af 

Ordet homøopati betyder: Med lige skal lige helbredes. Det har vist sig, at en substans, som kan gøre os syge, vil kunne gøre os raske i en stærkt fortyndet form, dvs. homøopatisk.

Et godt eksempel er, hvordan homøopatisk løg kan virke helbredende. De fleste vil reagere med rindende øjne og løbende næse, hvis de skræller og snitter en vis mængde løg. En person, som har allergisk snue har lignende reaktioner, det vil sige, at øjnene er irriterede og næsen løber ret konstant.

Hvis denne person indtager homøopatisk løgudtræk, som bliver stærkt fortyndet ved en rytmisk proces, som kaldes potensering, vil symptomerne ofte forsvinde, det vil sige, at kroppens allergiske reaktioner kan ophøre. Gennem potensering frigivet stoffernes information til vandet.

Homøopatisk medicin kan have en stærk helbredende virkning, kan styrker kroppens egne selvhelbredende kræfter og er ganske fri for bivirkninger.

Hvis der kommer en reaktion fra kroppen dvs. en forværring af symptomerne, når homøopatisk medicin indtages, kaldes det en første gangs forværring, og et udtryk for, at medicinen sætte udrensning og forvandlingsprocesser i gang.

Homøopatisk medicin kan aldrig forårsage en sygdom, men kan bringe noget skjult op til overfladen, og når det bliver synligt, kan det forandre sig og helbredes.

Homøopatisk medicin kan fremstilles ud fra planter, metaller, mineraler eller dyriske organer.


Indtagelse af Homøopatisk medicin: Homeøopatisk medicin må ikke komme i forbindelse med metal, så brug en træ- ben-, eller plastikske. Medicinen virker stærkest, hvis den tages forskudt for mad, for eksempel 15 minutter før et måltid eller mellem måltiderne. Følg den angivne anbefaling om daglige dosis.

Doseringen for børn vil typisk være, at de skal have samme antal dråber som de er år. Over ti år gives voksendosis, som er ti dråber to eller tre gange dagligt.

Akut dosis ved akutte symptomer: Til børn er det 25 dråber i et glas vand, som gives slurkvis over 3- 4 timer. Denne akutte dosering kan gentages 3 gange dagligt. Princippet er, at hyppigheden er vigtigere end mængden.


Dråber: Kom dråberne i et glas vand eller en kop med en mundfuld vand. Dråberne kan også gives direkte i munden. Hvis barnet er stort nok, er det fint, at medicinen holdes i munden ca. 1 minut, inden den synkes. 

Pulver: Lægges direkte på tungen, hvor det smelter.

Sukkerkugler: Lægges direkte på tungen, hvor de smelter.

Tabletter: Lægges direkte på tungen, hvor de smelter.

Drikkeampuller: Inden ampullen åbnes, knipses væsken fra flaskehalsen ned i bunden, hvorpå "halsen" brækkes af. Væsken suges op med et lille sugerør, holdes i munden 1 minut og synkes. Til små børn kan der anvendes en 2 ml sprøjte til at give medicin med. Skal barnet have en halv ampul ad gangen kan denne resterende medicin gemmes i sprøjten i køleskabet til næste dag.

Førstegangsforværring: Hvis kroppen reagerer meget voldsomt på medicinen, stoppes indtaget og påbegyndes igen, når rektionen er klinget af. Der kan evt. gives en nedsat dosis, som langsomt trappes op til den anbefalede.Få flere gode råd om behandling med kost og homøopati i Helle Kofoeds bog Børn på naturlig vej - 100 gode råd til forebyggelse, lindring og helbredelse

Bogen kan også købes her

Læs også: Hvad er homøopati?

 

Helle Kofoed

Helle Kofoed, kostvejleder og homøopat.

Mit speciale er kombinationen af kost og homøopati. Disse to behandlingsformer påvirker kroppen på forskellige niveauer og supplerer derfor hinanden godt. Min erfaring er, at kostforandringer og homøopati kan afhjælpe mange lidelser.

 

 

Hjemmeside: www.hellekofoed.dkHERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL

 
Cron Job Starts