Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Selvudvikling»Sig tak til din mor-krop

Sig tak til din mor-krop

Skrevet af 

Det kan ikke undgås, at når din krop har båret på et barn i ni måneder og efterfølgende giver barnet liv og vækst, så sætter det sig spor. Det er jo en helt utrolig kræftpræstation en kvindes krop udfører igennem graviditet, fødsel og amning. Det ville være mærkeligt, hvis det ikke kunne ses på kroppen efterfølgende. Et er, at det sætter spor på kroppen, et andet, og langt alvorligere problem er, at det påvirker livskvaliteten, selvtilliden, glæden ved livet og lysten til at være intim med vores partner, når vi mistrives med vores krop.

Du kender det måske, din krop har ændret sig. Det, der før var stramt og glat, har ændret sig og er måske blevet slapt. Måske tog du på under graviditeten og har svært ved at komme tilbage til din normale vægt. Det påvirker de fleste kvinders forhold til deres krop, at den ændrer sig så kraftigt inden for et års tid.

Når vi har det dårligt med vores krop, så påvirker det vores livskvalitet. Vores glæde og lyst til livet bliver mindre, når vi ikke har det godt med os selv og vores krop. Vores lyst til at være intime med vores partner mindskes, når vi har svært ved at acceptere, hvordan vores krop ser ud. Det har altså stor betydning, hvis vi ikke synes om den krop vi har fået efter graviditet og amning.

Heldigvis har du mulighed for at få et bedre forhold til din krop og ændre din opfattelse. Du vil kunne påvirke din livskvalitet og livslyst generelt, ved hjælp af disse 4 enkelte ændringer og øvelser.

1) Flyt fokus. Start med at ændre dit fokus, når du ser og snakker om din krop. Hvis du fokuserer på at skabe positive tanker, vil du kunne påvirke dit forhold til din krop.

2) Vis taknemmelighed. Se på din krop med taknemmelighed. Taknemmelighed for, hvad den har ydet. Din krop har ydet en kræftpræstation og det, den har skabt, er fantastisk. Øv dig i at være taknemmelig for det hver dag og elsk din krop for det, som den er. Den er din og den har ret til at være her og fortjener at blive behandlet med kærlighed.

3) Komplimentér din krop. Begynd at give dig selv og din krop komplimenter. Lav en aftale med dig selv om, at hver gang du kigger dig i spejlet, så giver du dig selv et kompliment i forhold til din krop. Brug hver dag tid på at kigge på dig selv i spejlet med et kærligt blik. Kig dig selv direkte i øjnene og sig kærlige positive komplimenter. Skriv eventuelt en reminder til dig selv på dit spejl, så du hele tiden bliver mindet om dit fokus. Hvis du finder på en særlig sætning, som er god for dig, så skriv den op og sig den til dig selv igen og igen.

4) Erstat negative tanker med positive. Du skal være opmærksom på dine tanker. Når du tænker noget dårligt eller negativt i forhold til din krop, så bliv bevidst om det og sig eller tænk i stedet noget positivt og kærligt. Dine tanker har betydning for, hvordan du oplever dig selv og verden. Dit fokus er afgørende for, at du får rettet din opmærksomhed på det positive og kærlige i stedet for det negative og dømmende.

Dit forhold til dig krop vil blive påvirket af dit positive fokus, dine kærlige tanker og dine komplimenter. Du vil mærke en forandring i forhold til din glæde og lyst. Det kræver en vedholdende indsats fra dig, men det vil kunne gøre en forskel for dig og din livskvalitet. - Husk dig selv på, at du har en helt fantastisk krop.

Skrevet af