Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Selvudvikling»Sådan kører du bil på en tom benzintank..

Sådan kører du bil på en tom benzintank..

Skrevet af 

.....Beklager det gør du ikke eller i det mindste ikke ret længe, for hvad sker det så med din bil? Måske ser den ikke præcis ud som den på billedet ovenfor, men motoren har det ihvertfald som den her bil ser ud på billedet - og hvis du nu er rigtig "heldig" så er motoren blevet smadret for good ved at kører på tom tank.

Du har sikkert gættet paralellen - det er præcis det samme der sker hvis du lader dig selv køre på tom eller meget lav benzintank længe. Problemet er bare at dit hoved og din krop desværre godt kan køre på tom benzintank i et stykke tid, faktisk rigtig længe før nok VIRKELIG er nok, men skadeniveauet er det samme som på bilen, for jo længere du kører på tom tank, jo mere fatale bliver skaderne i dit hoved og krop. Den gode nyhed er at ALT er genopretteligt når det handler om dig og mig og vores mentale overskud - med bilen er det en anden sag.

Hvis nu jeg siger følelse af stress og utilstrækkelighed i hverdagen - er det så noget du kender til??
I know I do - eller gjorde kan jeg heldigvis sige nu. Netop derfor er det så ubeskriveligt vigtigt for mig at hjælpe dig til at eliminere disse to fra DIN hverdag - ét skridt af gangen..... for jo det ER muligt og det er IKKE for godt til at være sandt!

Så.....det jeg vil lære dig og invitere dig til i denne artikel er at starte på opskriften til aldrig at løbe tør for benzin - så du som bilen nedenfor kan "køre" med nemhed , overskud og i lige netop det tempo der er det  helt rigtige for dig i DIN hverdag HVER dag!
Puh tænker du måske nu - det kan jeg slet ikke se hvordan jeg skal få tid til i MIN hverdag.
I forvejen føler jeg mig konstant bagud, der er jo ikke 26 timer i døgnet, men 24 og de er i forvejen slet ikke nok.

Men skønne du - du HAR ikke tid, du TAGER dig tid hvis det er VIGTIGT nok for dig.... og når det så er sagt så er det jeg vil give dig i denne artikel hverken tidskrævende eller svært og advanceret, men tværtimod meget simpelt, men det kræver at du gør det.

For hvis vi bliver ved med at gøre det vi altid har gjort så bliver vi ved med at få det vi altid har fået...
Kravsfrie rum - små korte (eller længere - your choice) pauser, pusterum, breaks, kald dem hvad du vil, men kort og godt en lille stund for dig selv hvor ingen eller intet forlanger noget af dig.
Varigheden er ikke så vigtig, men det du gør skal tværtimod leve op til disse 2 ting:
1. Noget der gør dig glad og som du kan mærke du mentalt og/eller fysisk lader op ved
2. Det skal prioriteres i din dag/kalender på 110% lige fod med at spise og sove

Her er nogle konkrete forslag til kravsfrie rum som jeg bruger i MIN hverdag:

Kaffe i toget på vej til/fra arbejde (eller på terrassen derhjemme) mens jeg stener ud af vinduet og blot fokusere på udsigten og afkobler mine tanker
Ligge på ryggen på stuegulvet med benene i vejret op ad en væg, lukkede øjne, blot få min (uden tv eller andet kørende)
Meditationspause midt på (arbejds)dagen ca 3 min (bruger app og tager høretlf på, lok Evt kolleger eller familien med på den)
Læse bog med mine unger på gulvet med dyner, droppe aftensmaden fra bunden og snuppe en pizza eller lignende i stedet
Løbe/gåtur for mig selv
Et glas vin med min bedre halvdel - én regel ingen skærme, fokus hvordan har dagen været for os hver især

Hvis du nu sidder og tænker "det kan jeg ikke se hvordan jeg får tid til" så har jeg lavet en simpel og konkret guide med eksempler fra min hverdag, der giver jeg dig enkle fif til hvor og hvordan jeg putter det ind - UDEN det stresser og presser men tværtimod lader op. Send mig blot en mail og jeg returnere den fluks til dig.

Skrevet af