Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Artikler»Selvudvikling»Hvordan er der i dit badekar?

Hvordan er der i dit badekar?

Skrevet af 

Jeg er bare så træt, sagde hun og dumpede ned i stolen på mit kontor. Jeg er træt som et ondt år. Jeg er træt når jeg går i seng, og jeg er træt når jeg vågner. Ind i mellem tuder jeg af træthed, og jeg kan simpelthen ikke se en vej ud, sagde hun.

Hvordan går det med dit badekar? spurgte jeg.

Hun kiggede på mig som om jeg var faldet ned fra månen.

Mit badekar?

Ja dit badekar. Prøv at lukke dine øjne, og fornem, at du sidder i det badekar, der er dit liv. Det der omslutter dig. Det der er dit. De andres badekar står rundt omkring dit. Der er et til hvert af dine børn. Din mand. Dine veninder. Dine kollegaer. Alle sammen har hvert deres. Prøv at mærke hvordan der er i dit?
Er det fyldt med vand i den temperatur du bedst kan li? Står der fine stearinlys på kanten? Har du en god bog med? Og måske noget dejligt at drikke? Er gulvarmen tændt? Og er håndklæderne bløde og tykke? Er der god musik i baggrunden der gør dig glad og afslappet?

Eller er det mere noget med, at lysstofrøret i loftet blinker? Og at karret næsten er tomt og det vand der ligger i bunden er både koldt og klamt? Er håndklæderne forvaskede og stive, og en eller anden har bestemt at musikken i baggrunden er en alt for høj udgave af Frost? Er kaffen på kanten af karret blevet kold for længe siden, og bogen der ligger ved siden af handler kun om hvordan du kan blive en bedre mor?

For hvis det er sådan, så vil jeg gerne gætte på noget, sagde jeg.

Jeg vil gerne gætte på, at dit barns badekar er fyldt godt op. Med vinterstøvler, og ordentlige sengetider. Jeg forestiller mig, at dit barn bliver mødt med anerkendelse og trøst og kærlige ord. Jeg tror du går op i at servere mad for dit barn som er sundt, og mad som barnet kan li’. Du køber gaver til barnet. Du læser bøger om hvordan du kan støtte det bedst. Du sætter dig ind i hvad der er godt for dit barn og hvad der ikke er. Du sørger for at dit barn leger med andre børn. Hygger sig. Føler sig godt tilpas i sit badekar. Alt det øser du hver dag fra dit badekar og over i dit barns.

Jeg tror faktisk du er dobbelt danmarksmester i at øse. Jeg tror faktisk, at hver gang der er så meget som en dråbe vand i bunden af dit badekar, så øser du. Og det er selvfølgelig, som udgangspunkt, godt at du øser i dit barns badekar. Det er klart. Det er din opgave. Heldigvis.

Men du skal øse fra et fyldt badekar. Jo mere fyldt dit badekar er, jo dejligere det skvulper, jo mere har du at øse af, jo lettere er det at få fyldt karret op til kanten igen, og lade det skvulpe over. Og øse i mængder du altid har drømt om.

Jamen, sagde hun, hvordan skal jeg få tid til det??

Du skal prioritere det. Du skal øse lidt mindre i dit barns (og alle de andres).
Du skal spise en vitaminpille selv, samtidig med at du giver en til dit barn.
Du skal købe den kjole til dig selv i butikken i stedet for at lade den hænge og ende i børneafdelingen.
Du skal (bare en gang i mellem) lave noget mad som du synes er lækkert.
Du skal sige nej jeg vil ikke lege lige nu.
Du skal tage en lur FØR du støvsuger.
Du skal stå fast på dit ret til også at være et menneske med behov.

Og så skal du klappe dig selv på skulderen, for du gør det faktisk pisse godt ❤

Sæt dit badekar øverst på din todo-liste. Jo mere fyldt dit kar er, jo mere energi vil du have.

For den fornemmeste opgave du har, det er at sørge for dit eget badekar. Først.
Pssst! Kunne du tænke dig at få sparring, råd og vejledning af Rikke omkring dine udfordringer?

Så hop over i Klub MB og stil hende et spørgsmål

 

Rikke Klindt

 

 

Rikke er coach og mentor, og ekspert i at hjælpe kvinder, der har slidt sig selv ned i forsøget på, at leve op til andres forventninger. Kvinder der har knoklet hele deres liv for at gøre det godt. Og som alligevel ender der, hvor de ikke føler, at forventningerne bliver indfriede.

Rikke har 2 børn. Den ældste, Mathilde, er født med autisme. Sammen har Rikke og hendes datter (og resten af familien) udviklet sig, og lever i dag et liv uden de lidelser som autismen medførte. 

Se mere på Facebook/Rikke Klindt

  *   *   *   

Vidste du, at Rikke sidder parat i Klub MBs ekspertpanel, og er klar til at besvare spørgsmål fra dig?  

Vis mig hvordan jeg får adgang til Klub MB

 

Hjemmeside: rikkeklindt.dk/

Nyeste artikler Rikke Klindt

(C) Min-Barsel.dk | Annoncør: We Digitize