Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Selvudvikling»De fæle tabuer

De fæle tabuer

Skrevet af 

Tabuer er på mange måder mit "favorit -tema" FORDI jeg ved, at så snart vi siger tingene højt bliver det både mindre farligt, og mindre slemt end det er i vores tanker. 

Forleden dag skrev en mor til mig: "Rikke, lige nu hader jeg mit barn".
Og selvom det måske gipper i dig, og du tænker "nej, det kan man da ikke", så bare mærk efter, om du ikke godt kan genkende en flig af det?
 
Jeg kender moren, hun går nemlig på et af mit "skæld-ud kursus". Hun er en god mor. En helt almindelig kærlig mor, der ligesom så mange andre kan ryge helt derud i afkrogene, hvor man bliver magtesløs og hader. Det gør de fleste af de forældre, jeg møder af og til. 
 
For mange er det et stort tabu, at der rent faktisk kan være tidspunkter, hvor man synes mindre godt om ens barn. Ja, hvor man endda lige frem kan hade det, hvis man tør sige det højt. Eller hvis man overhovedet tør tænke tanken.

 

Den indre skraldespand skal tømmes

Hvis du engang imellem føler dig som en dårlig forældre fordi du tænker "meget grimme tanker" og føler  "meget grimme følelser" overfor dit barn, så bare vid, at det er helt normalt. 
 
Nogle gange er det simpelthen nødvendigt at få tømt sin "indre skraldespand" for grimme ord og følelser. Ellers hober det sig op, og vi slæber det efter os og samler til bunke. Og dét kommer nemt til at gå ud over vores barn/børn.
 
Tøm derfor i stedet din ”indre skraldespand” men gør det ikke til hvem som helst. Du kan gøre det til din partner, eller en god ven/veninde. Men du skal huske at sætte rammerne for det.

Her er 3 gode råd til at få tømt skraldespanden

  • Vælg med omhu hvem du vil dele dine grimme ord og tanker med. 
  • Bed om tid til, at du kan få tømt ud. Uden den anden skal give råd eller komme med sine meninger. Uden at den anden siger "ai sådan kan du ikke være bekendt at sige". Det er vigtigt at den anden ikke dømmer dig - for det gør du allerede så rigeligt selv.
  • Du skal føle dig tryg med den person som du deler med. Hvis ikke du gør det, så vælg at skriv det ned i stedet. Det er også en rigtig god måde at få det ud af systemet på. Simpelthen at få skrevet alle ord, tanker og følelser ned. Bagefter så smid papiret ud. 
 

 

 

Skrevet af 

Relaterede artikler