Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Samfund»Bekymrer du dig også om dit arbejdsliv efter barsel? Sådan slipper du frustrationen
 
 

Bekymrer du dig også om dit arbejdsliv efter barsel? Sådan slipper du frustrationen

Skrevet af 

Index

Jeg møder mange kvinder, som spekulerer over, hvad de skal efter deres barsel. Det arbejdsliv de har opbygget passer ikke til den hverdag, de ønsker sig som mor. Nogle kan ikke længere se sig selv have lange arbejdsdage eller skæve arbejdstider. Andre efterspørger et arbejde, som giver dem større arbejdsglæde og følelsen af mening. Fælles for dem alle er, at de ønsker en sund balance mellem arbejds- og familielivet. De skal derfor skabe et arbejdsliv, som passer til deres nye tilværelse som mor til et eller flere børn.

Problemet opstår når kvinderne ikke ved hvad de vil. De ved blot, at de ikke vil tilbage til deres nuværende arbejde og det er for mange meget frustrerende.

Måske kan du genkende følgende tanker?

”Jeg ved ikke, hvad jeg vil efter min barsel? Om jeg skal tilbage eller prøve noget nyt?" 

Eller..

”Jeg ved, at jeg ikke vil tilbage til mit arbejde, men hvad skal jeg så?” 

Eller..

”Jeg har lyst til at prøve noget nyt, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal gribe situationen an?”

Der kan være mange årsager til, at du føler dig frustreret over din arbejdssituation.

Når du bekymrer dig om dine arbejdsforhold

Tanken om at skulle tilbage til sit nuværende arbejde kan være frustrerende. Især når man har opbygget et arbejdsliv, der ikke passer til den hverdag, man ønsker sig som mor.

Måske har du (før du blev mor) haft: 

- skæve arbejdstider?
- lange arbejdsdage?
- mange rejsedage?
- lang transporttid?

Når du tænker på din hverdag efter barsel, så er du meget bevidst om, at du ikke vil være den første, der afleverer og den sidste, der henter. Det sætter helt naturligt krav til dine arbejdsforhold. (Især hvis din mand også arbejder meget).

 

Når du har lyst til at prøve noget nyt

Du har måske flere gange i dit liv overvejet at prøve noget andet, og nu har du en perfekt mulighed for at gentænke dit arbejdsliv.

Du overvejer måske:

- At gå på deltid
- At læse igen
- At skifte branche
- At blive selvstædig

Men det er svært for dig at mærke, hvad du virkelig har lyst til, og hvad der er det rigtige valg for dig og din familie.

Hvis du kan genkende bare nogle af ovenstående spekulationer og frustrationer, så skal du vide at det er meget naturligt. Jeg har selv oplevet stor frustration op til flere gange, og nu vil jeg fortælle dig lidt om, hvorfor bekymringerne kommer listende under din barsel.

 


Prev 1/2 Next »

Sanne Ravn

Sanne Ravn er Danmarks måske eneste coach, som har specialiseret sig i, at hjælpe kvinder på barsel med, at skabe selvkærligt arbejdsliv og en nydelsesfuld hverdag. Som hun selv udtrykker det: ”Jeg hjælper dig med at skabe et arbejdsliv du elsker, så du kan stornyde din hverdag efter barsel.”

Sanne er certificeret Life- og Businesscoach ved Manning Inspire. Hun tilbyder 1:1 coaching, coachingforløb og onlinekurser og giver gratis inspiration og hjælp på sit nyhedsbrev, sin blog, Facebook og Instagram.

Privat bor Sanne med sine tre børn og sin mand i Gjellerup ved Herning.

Facebook: fb.com/sanneravn.dk

Instagram: @sanneravn.dk

Hjemmeside: www.sanneravn.dk

Relaterede artikler