Du er her:min barsel»Nyheder»Statsministerens nytårstale lover udvidet fertilitetshjælp
mandag, 01 januar 2024

Statsministerens nytårstale lover udvidet fertilitetshjælp

Skrevet af 

 

Mette Frederiksens (S) nytårstale indeholdt et enkelt, konkret politisk forslag, der adresserer udfordringerne ved ufrivillig barnløshed:

"At kvinder, der har svært ved at få børn, skal have gratis hjælp til at få et andet barn også."

Statsministeren reflekterede over, at ufrivillig barnløshed berører alt for mange mennesker og understregede behovet for at bryde tabuer omkring emnet:

"Er det ikke os selv, så er det nogen, vi kender. Der er stadig tabuer, vi skal have brudt. For hvor er det i grunden smukt, at så mange mennesker drømmer om at skabe nyt liv. Også selvom man skal gennemgå nogle virkeligt krævende behandlinger, og der er usikkerhed og ventetid," udtalte statsministeren.

Regeringen præsenterede to initiativer for at støtte dem, der kæmper med at få børn:

For det første vil regeringen give barnløse par ret til dobbelt så mange behandlingsforsøg. Mens det nuværende antal betalte forsøg er tre, vil det stige til seks IVF-behandlingsforsøg.

Statsministeren annoncerede også en udvidelse af den offentlige støtte ved at tilbyde hjælp til at få et andet barn:

"Så der forhåbentligt kan komme en lillebror eller lillesøster. Og så endnu flere af jer kan skabe den familie, I går og drømmer om."

Denne nye initiativpakke for fertilitetsbehandling træder i kraft allerede i år, og det repræsenterer en betydelig støtte til dem, der håber på at udvide deres familie.

Kilde: https://www.berlingske.dk/politik/overblik-mette-f-talte-om-dronningen-og-ufrivillig-barnloeshed