Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Børns kræsenhed bestemmes af miljø
onsdag, 18 november 2015

Børns kræsenhed bestemmes af miljø

Skrevet af 

Vores børns smagspræferencer er i langt højere grad bestemt af den madkultur, de er vokset op i, end de er bestemt af genetiske forskelle.

Det er forskere nu blevet klogere på efter MasseEksperiment 2015, hvor 20.000 børn og unge landet over har deltaget i undersøgelsen omkring duft og smag.

Eksperimentet er verdens største af sin art.

Det er overraskende for forskerne, at miljøet spiller så stor en rolle og at genetikken kun betyder ganske lidt. De eneste smagspræferencer vi bliver født med er en forkærlighed for sødme og fedt, som jo også modermælk er rig på.  

Genkendeligheden er det parameter, som har den absolut største betydning for vores smagspræferencer. Jo mere barnet lærer madens smag, konsistens og duft at kende, desto bedre kan det lide maden.

Konklusionen er, at smag skal tillæres og, at det blot drejer sig om at smage et krydderi eller en fødevare tilstrækkelig mange gange. Dette gælder sandsynligvis helt ind i voksenlivet. Udbyttet skal nok komme hvis vi har fokus på at få implementeret et varieret og varigt udbud for vores børn.