Du er her:min barsel»Artikler»Kost»Tab dig med fiskeolie

Tab dig med fiskeolie

Skrevet af 
Vil du gerne tabe dig? Spiser du fed fisk? Eller bare fiskeolie?  Hvis ikke, burde du overveje et tilskud fiskeolie i den ene eller anden form, for fiskeolie booster din fedtforbrænding når du bevæger dig. 

Det fleste danske mødre bruger allerede 45 minutter 3 gange om ugen, når de går med barnevognen, og så er et dagligt tilskud af fiskeolie, - eller fed fisk 2-3 gange om ugen, en overkommelig måde at få ekstra skub i fedtforbrændingen. Ifølge ernæringsøkonom Sofia Sommer er indtag af fisk eller fiskeolier et særdeles godt bud på vejen til mere energi, bedre velbefindende og vægttab. 

 

Fiskeoliens mange fordele

Fiskeolie har et hav af fordele. Først og fremmest nedsætter fiskeolie risikoen for sygdomme som skyldes betændelse og inflamation. Det kan f. eks. være sygdomme som astma, tarmbetændelse, eksem, depression, demens og kræft.

Fiskeolie kan også sænke blodtrykket i væsentlig grad, fordi omega-3 udvider blodkarrene og dæmper betændelse. Herved mindskes risikoen for åreforkalkning.

Omega-3 er også med til at stabilisere hjerterytmen og reducere fedtindholdet i blodet.

Sofia Sommer er stor fan af Omega-3-fedtsyrerne der indgår i opbygningen af alle kroppens celler, men som specielt er nødvendige i nerveceller og i øvrigt har stor betydning for hjernens kemiske forhold. Omega-3-fedtsyrerne har en meget positiv indflydelse på hjernens produktion af lykkehormonet serotonin. De gyldne dråber har også vist sig at have en meget positiv indflydelse på stress, dels fordi blodets indhold af langtidsstresshormonet kortisol falder markant når du indtager fiskeolie.

Fiskeolie er inflammationshæmmende og derfor er dråberne guld værd for mennesker der døjer med ømme led, eksem, astma, nældefeber eller gigtsygdomme.  

Også bonus for baby

Er du gravid, er der selvfølgelig den samme bonus til din baby, hvis du spiser fiskeolie eller fisk.

Men udover ovenstående fordele er omega-3 nødvendigt for at opbygge din babys hjerne. Det skyldes sandsynligvis at 20% af hjernens fedtstoffer allerede består af DHA som er en Omega-3 fedtsyre.

Forskning viser desuden at det især de områder i hjernen der vedrører hukommelse og humør der styrkes af fiskeolie. 

Udover, at styrke hjernen viser forskning også, at indtag af fiskeolie fremmer barnets intelligens og nedsætter risiko for astman og allergi med helt op til 30 procent. 

 

Undgå større rovfisk

Vær opmærksom på, at hvis du er gravid er der visse af de større rovfisk som du bør undgå at spise,- eller spise i begrænset omfang, da de kan indeholde for store mængder tungmetaller.

Fiskeolie kan du få i mange varianter, flydende eller i kapsler, med forskelligt indhold af fedtsyrerne, alt efter hvordan olien er fremstillet. Kig efter olie, der er fremstillet af mindre fisk (giver færre tungmetaller)

Vælg feks tilskud fra Nordic Naturals, som pt er de reneste på markedet, og som er renset for tungmetaller.  

Kilde: Iform.dk: Træn på fiskeolie og tab dig

Kilde: Søndagsavisen: Fiskeolie kan hjælpe dig med dit vægttab

 

Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL