Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Kost»Gør dine børn sundere og din hverdag nemmere

Gør dine børn sundere og din hverdag nemmere

Skrevet af 
Til dig, der prøver at lave sund og nem aftensmad: Er du en engageret forælder, der godt kan kende forskel på en grydeske og et rivejern, og som egentlig gerne vil lave sund og børnevenlig mad fra bunden?

Kender du til situationen onsdag eftermiddag i supermarkedet, hvor du bare ikke orker at stå og fægte med en træt, lille purk på armen, mens du forsøger at få styr på, om der er tilsætningsstoffer i den der medister, eller om de her jordskokker skal skrælles for at få pesticiderne af?

Du gør det så godt, du kan

Du burde have en præmie, ja du gjorde så. Det er et vanskeligt job, du har med at få arbejdsliv og familieliv til at gå op i en højere enhed. Der er mulighed for mange overspringshandlinger og quick-fixes når der skal sørges for aftensmad, for der er jo virkelig mange måder at slippe for at lave mad på i dag.

Se bare på antallet af muligheder for hurtig take-away, for ikke at tænke på tankstationernes og frysediskenes udvalg af færdigretter.

Retter, hvor man synes, at betegnelsen "mad", næsten er for fin en betegnelse og runger lidt hult, når man kigger på holdbarhedsdatoen og mængden af tilsætningsstoffer. Det er svært, - næsten umuligt, at gennemskue effekten af hvert enkelt e-nummer, og selv ikke de klogeste hoveder ved, hvad de helbredsmæssige konsekvenser af kemi i maden er på længere sigt. 

Vi er mange forældre, der har det som dig. Som gerne vil gøre en indsats for sundheden og måltidet. Sætte tid, energi og penge af til ordentlig mad produceret på ordentlig vis. Mad, som er god for både os selv, vores børn og vores jord. Hvor vi kan udtale ingredienserne, og hvor indholdet dufter og smager af saft, kraft og naturlige aromaer.

Og man kan undre sig: Hvorfor skal det være så svært at være forbruger? Hvorfor kan vi ikke regne med, at pizzatopping er lavet af ost og ikke af palmeolie og kartoffelmel? Hvorfor er der så mange e-numre i kogt skinke, som jo egentlig bare er en enkelt råvare, nemlig kød? Hvorfor er det nødvendigt at tilsætte kunstig smag og farve til så meget konventionelt produceret mad – smager det dårligt eller er grimt uden kemi? Kræver det en ph.d. i kemi at lave en ordentlig bolognese?


Måltidskasser stormer frem

Det er fristende at finde nemme løsninger, men du behøver ikke gå på kompromis med hverken klodens eller dit barn sundhed, når du vælger at slippe lidt lettere fra den daglige madlavning. Det kunne være at din overspringshandling bestod i, at springe over supermarkedsdelen? Ville det lette din hverdag, at slippe for ulvetime-køen i supermarkedet, og istedet bruge tiden sammen med dine børn, med at lave mad sammen?

Måltidskasser er utroligt populært i dag, hvor der findes mange firmaer, der leverer en kasse med ingredienser til et eller flere måltider til din dør. Det er et supergodt valg til dig, der gerne vil have lidt mere overskud. Du slipper for at skulle lave madplan og vælge råvarer. Men hvad med tilsætningsstofferne og råvarernes kvalitet? Og kan børnene mon lide maden, når det ikke er dine egne opskrifter?

Den børnevenlige måltidskasse

Du kan både få mad uden kemi, fantastiske råvarer OG måltidskasse med meget børnevenlig mad. 

I toppen af populariteten blandt måltidskasser står Aarstiderne.com, som med deres knivskarpe fokus på økologi, bæredygtighed og i særlig grad mad med flere grønsager virkelig har vundet de danske familiers hjerter. På Trustpilot har over 6000 hjemmekokke givet Aarstiderne.com 8.3 stjerner i snit, så tilfredsheden er virkelig i top.

Holdet fra Aarstiderne.com dyrker og pakker selv deres øko-varer, og de har over 10 års erfaring i at sammensætte fantastisk lækre måltidskasser specielt rettet til dine behov. Uanset hvor mange munde, der skal mættes, og hvor store mundene er.

Hvad er en måltidskasse?

En måltidskasse er at modtage en kasse fuld af kærlighed, sådan føles det. Alle ingredienser er der, på nær de mest basale kolonialvarer såsom hvedemel og salt/peber. Opskrifterne er nemme og tager omkring 30 minutter. Du kan selv vælge, hvor mange personer, og hvor mange dage, kassen skal være til, og der er ingen bindingsperiode. Og så er alt fuldstændig økologisk! Det hele er rigtigt og ægte. Smager og dufter, som det skal.

Det er virkelig en fest for dig og dit barn at gå i krig med et bundt sprøde gulerødder med top, når det kommer lige direkte fra den gode, fede muld, og du kan være helt sikker på, at viljen til at smage en lille bid af salaten er større, når dit barn selv har skyllet et struttende salathoved og set, at det altså ikke er farligt.

Kuvertprisen i måltidskasserne ligger fra 43 kroner og op, og så er det altså topkvalitetsvarer og 100% øko, du får i din kasse. Både kød, fisk, kolonial og grønt/frugt. Det kan du ikke købe samme kvalitet for i supermarkedet – og så har du slet ikke bøvl med at få det bragt hjem.


Måltidskasse til børnefamilier

Men jeg kan ikke få mit barn til at spise fennikel-frikassé og linsefrikadeller!” tænker du. Måske er du også selv mest fan af traditionelle retter. Det er vi jo mange, der er! Børn skal helst præsenteres for mange slags mad, men de skal jo også have noget, som de kan spise sig mætte i. Det kan være svært at imødekomme i en travl hverdag.

På baggrund af kundernes feedback har Aarstiderne.com nu udviklet Børnefamiliekassen, som er særlig rettet til små munde med mad, der er nemmere at tygge, med lidt mere sovs og nemme grønsager.Der er klassiske retter såsom frikadeller, fiskefilet og karbonader – med lidt ekstra grønt til. Og måske lidt ekstra krydderi, tilsat i nænsomme mængder. Bare lige lidt, så det smager endnu bedre. Du doserer jo selv, for du er stadig kokken. Og dit barn bliver mæt og får alle goderne af en sund kost med fremragende smag.

En anden polulær udbyder af måltidskasser er Bonzo, som bl.a. har et stort udvalg af økologi og veganske retter.

Sådan bliver din hverdag nemmere, helt enkelt, - uden at du behøver at gå på kompromis med hverken dit overskud eller familiens sundhed.

Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL