Min Barsel
Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

Du er her:min barsel»Fødsel»Seksuelle overgrebs indvirkning på fødsler
 
 

Seksuelle overgrebs indvirkning på fødsler

Skrevet af 
Jeg har valgt at tage dette svære emne op, da jeg oplever at det i den grad mangler belysning. Dette emne er, som Katrine siger, ikke noget du kan læse om i de foldere, du får udleveret som gravid.

Det er bare så vigtigt, at vi får skabt bevidsthed omkring sammenhænge. Også de usynlige. 

Vi taler blandt andet om, hvordan en fødsel kan opleves, når en kvinde tidligere har været udsat for seksuelle overgreb.

Katrine Spiegelhauer forklarer også i dette interview, hvordan kvinder der har været udsat for overgreb kan forberede sig på fødslen. Vi kommer også ind på de kvinder har fortrængt deres oplevelser så meget, at de først under graviditeten eller fødslen opdager, at de har været udsat for overgreb.

Alt for mange kvinder oplever at blive retraumatiseret under fødslen med udvikling af sværere efterfødselsreaktioner til følge.

Men fødsler bringer ligeledes en fantastisk mulighed for at heale gamle traumaer. Det kræver blandt andet, at vi møder gravide og fødende med stor omsorg.

Visdom, den nye fødekultur forsøger at bringe frem.

Katrine Spiegelhauer er specialiseret i graviditet, fødsler og familiedannelse og omdrejningspunktet i hendes arbejde er en medfølelsesfokuseret tilgang til gravide og nybagte mødre. 
Du kan finde mange flere spændende interviews på  www.moderskaber.dk
Camilla Willumsen

Camilla Willumsen er cand. pæd., underviser og formidler samt stifter af ModerSkaber.dk

Camilla arbejder for at skabe en verden, hvor kvinder får kærlig og kompetent støtte og vejledning under deres graviditet, fødsel og i de efterfølgende første år som småbørnsmor.

Camilla har de sidste ti år brugt en stor del af sin tid på at studere alternativ medicin, åndsvidenskab samt strukturelle problemstillinger, som påvirker gravide kvinder, mødre og små børns sundhed og trivsel.

De seneste år har bevidst forældreskab og præ- og perinatal psykologi optaget hende.

Se mere på ModerSkaber/facebook

Hjemmeside: www.ModerSkaber.dkHERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL

 
Cron Job Starts