Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Barnets udvikling»Latter - den bedste og mest naturlige form for healing

Latter - den bedste og mest naturlige form for healing

Skrevet af 

Naturen har udstyret os med fantastiske egenskaber ift. at selv-regulere svære følelser. Vi skal blot vide hvordan de virker.

Vidste du, at latter er en af de mest naturlige "midler", der eksisterer ift. at forløse traumer, heale spændinger og forebygge vanskelig adfærd?


Aware Parenting beskriver 9 forskellige tilknytningslege, der er fantastiske til at få gang i lattermusklerne og derved til at heale, forbygge og ændre.

Det kan f.eks. være hvis dit barn opfører sig yderst irriterende, hvilket altid har rod i enten umødte behov, mangel på viden eller behovet for at heale og forløse ophobede følelser.

Måske dit barn nægter at få børstet tænder, men gentagne gange løber væk fra dig. Her kan du løbe efter dit barn og lade som om det er tandbørsten, der kontrollere dig og du slet ikke kan stoppe, før den har fået lov til at børste. Og gerne med sjov mimik og masser af sjove lyde!

Dit barn vil sikkert grine henrykt og bede om legen igen og igen (gentagelser er en kæmpe faktor i både healing og læring) og efter en rum tids leg, vil han/hun sikkert gerne have børstet tænder. 

En drænende konflikt er undgået og dagen afsluttes harmonisk for alle parter.Oplever du, at dit barn slår dig, spytter på dig eller råber af dig, så kan det være en rigtig god ide at forholde dig stille, i stedet for at irettesætte eller skælde ud.

Årsagerne til denne adfærd kan være mange, dog er der en ting, som med stor sandsynlighed altid vil udmunde i sådan adfærd (især for børn under 7):

Hvis barnet har overværet noget voldsomt, som f.eks. mennesker der skændes højlydt, mennesker der slås eller et andet barn, der bliver skældt hårdt ud af en voksen. 

Disse oplevelser er meget skræmmende for vores små og skaber en ubehagelig spænding i deres kroppe, som de instinktivt vil forsøge at komme af med.

Og dette forsøg udmunder tit i voldsom eller destruktiv adfærd.

Så går dit barn helt "bananas", så gennemtænk lige hurtigt dagen og se om der kan have være sket noget voldsomt, som det forsøger at forstå og bearbejde.

Og mød det så kærligt som du overhovedet kan. Der er her healingen finder sted.


  *  *  *


ØNSKER DU MERE VIDEN OG FLERE REDSKABER


Ønsker du mere viden om tilknytning, følelsesmæssig udvikling og om hvordan du bedst hjælper dig selv og dit barn med at regulere de svære følelser, kan du finde masser af viden og redskaber i mit kommende online undervisningsforløb.

Ved at donere via booomerang inden den 15. februar, er du sikret en plads, når forløbet er færdigt (senest sidst i marts) og du sparer minimum 50%, som tak for din tålmodighed. 

Forløbet laves uanset, om jeg opnår det ønskede beløb via boomerang eller ej, så du risikerer hverken at miste penge eller produkt.

Du kan læse mere og booke din plads her

Jeg tilbyder også konsultationer, foredrag og sælger bøger på www.mettecarendi.com

 

 

Skrevet af