Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Babyudstyr»Ko og Ko - specialist i økologiske stofbleer til din baby

Ko og Ko - specialist i økologiske stofbleer til din baby

Skrevet af 

Er det bare en dille eller er stofbleer kommet for at blive? Vi tager temperaturen på tendensen og tager turen forbi en af de absolut hotteste steder at købe sine stofbleer, nemlig webshoppen Koogko, hvor man både kan tage på stofble-skole, hjælpe miljøet, økonomien og sin babys røde numse. 

Du kigger på stofbleer til din baby. Måske er du allerede i gang og vil finde det bedste udvalg på nettet. Måske vil du gerne have grundig vejledning, inden du investerer i den nyeste stof-ble model fra Grovia eller endnu et par af de uundværlige stofblebukser fra Disana. Måske elsker du bare at ose babygrej på internettet og vil gerne kigge lidt på en netbutik, der modsat de store baby-varehuse faktisk er ejet af en Mor med stort M, som har satset hele butikken på minus kemi, minus skrald og en bedre økonomi for både planeten og for dig.

Babygrej er en af de absolut mest boomende web-produkter, så du er bestemt ikke alene om at kunne se det hyggelige i at surfe rundt og kigge. Og købe. Lidt eller meget. Men hvorfor er det nu lige, at stofbleer faktisk er et klogt køb? Skal vi prøve at spørge familien?

Din svigermor enten jubler over det nostalgiske element i, at din mand også havde stofbleer på nummi, da han var baby. Eller; hun tror, at din ammehjerne for alvor er sat ind og har sat din praktiske sans fuldstændigt ud af spillet. Din mand frygter at få pakket hele jeres baby-hyggelige hjem ind i lorte-plettede stykker stof og han fabler allerede om sin frygt for, om vaskemaskinen mon kommer til at lugte.

Du kigger ufortrødent videre efter stofbleer. For det viser sig hurtigt, at en stofble ikke bare er en stofble. Markedet er eksploderet, mødre over hele verden shopper og bytter stofbleer over ebay, amazon, facebook og jeg skal komme efter dig.

Producenterne slås om at opfinde den tyndeste, lækreste, smarteste og bedst sugende stofble. Du kan få dem hånddekorerede med barnets navn, en okapi, Donald Trump og Hello Kitty, du kan få dem i all-in-one (AIO), all-in-two (AI2), wraps, skaller, bukser, uld-, bambus-, hamp-, bomuld og mix.

Det er fantastisk så meget fantasi og virkelyst, der er i at producere stofbleer, og når du har googlet dig selv skeløjet, sidder du måske tilbage med følelsen af, at det er samvittighed for miljøet og fokus på dit barns sundhed der er i hård kamp mod selveste "Hr: Praktisk og Fru Nemt".


Her er det virkelig dejligt, at der også findes en masse gode tests og video-guides, der omhyggeligt tester diverse stofble-løsninger og viser dig, hvordan du skal gøre.
Stofbleer er nemlig ikke bøvlede at anvende. De holder også dit barn tørt. Og du kan spare rigtig mange penge.

Det kræver mere tøjvask end engangsbleer, javel. Men det er en maskinfuld hver 2-3 dag. Mange modeller kan tørretumbles, hvis du ikke orker at hænge dem op. Det er til at have med at gøre.

Til gengæld får du et den helt store fordel af, at stofble-børn bliver hurtigere renlige end engangsble-børn. Regn med 2-årsalderen. Det handler om, at børnene kan mærke, at de tisser. Bleen bliver våd. Det kan de ikke med en engangs-tekno ble, og derfor bliver det sværere for dem at lægge mærke til, at de har tisset.

 

Noget andet er, at du slipper for at bære 8760 bleer ud i skraldespanden. Det er 8 bleer om dagen i gennemsnitlig 3 år. Når du bruger engangsbleer, så smider du altså 8760 bleer (som du har betalt omtrent 16000 kr. for) lige ud i forbrændingsanlægget. Som de skal køres hen til i en forurenende skraldebil. Og hvor bleerne forurener endnu mere, når de bliver brændt. Og bleerne er lavet af papir med kemiske indholdstoffer, som rigtig mange børnenumser slet ikke kan tåle.

Engangsbleer koster både miljøet, din pengepung og dit barns evne til at mærke sin tissetrang dyrt. Hvorfor skulle du dog lade 16000 kr. gå op i røg, når der findes et super godt alternativ?

Du tænker måske, at stofbleer da også lyder dyre?

Nogle af dem koster over 100 kr. stykket! Men husk så lige, at de kan bruges igen og igen.
Med 25-30 bleer når du langt. Og derefter kan de nemt sælges videre som brugt. Ja, der findes faktisk et blomstrende marked for brugte stofbleer – for de bliver helt rene, når du putter dem i maskinen. Ikke ulækre, men rene.
Så regn med, at du kan sælge dem videre, når dit barn er renligt.

Mange institutioner er med på at give børn stofbleer på.
Du laver bare en skiftepose med stofbleer, som du tager med hjem og vasker. Ikke besværligt.
Og skulle din mand være imod projektet, så findes der en masse erklærerede ”far-venlige” modeller, som fungerer ligesom en engangsble. Dvs. som man bare tager op af skuffen og giver barnet på med velcro eller trykknapper. Og smider til vask bagefter.

Det afgørende er, at du finder den rigtige model. Som passer til dit barns rumpe, din pengepung og jeres families rutiner.

Her er det godt at få noget rigtig god vejledning fra en, der selv har prøvet alle modeller og ved, at der er fordele og ulemper. Det er også en god ide at prøve sig frem med en prøvepakke, som kan lejes, før du køber dit første stofble-lager (det hedder et ”stash”, der er nemlig stofble-slang!).


Webshoppen Koogko.dk har den viden og service du søger

Internetbutikken Ko og Ko ligger absolut i toppen af øko-babyshops, og når det kommer til vejledning, er ejeren Line en sand mester i at lave youtube-videoer, som klart demonstrerer fordele og ulemper ved den ene model fremfor den anden, - ved stofbleer fremfor engangsbleer og ved de forskellige mærker og størrelser.

Du kan kontakte hende via hjemmesiden, du kan følge bloggen, du kan se youtubevideoer – og du kan leje en prøve-pakke med lidt forskelligt.

Der er også masser af andet lækkert øko-babygrej på hjemmesiden, som absolut ligger i den velassorterede ende af webshops.

Line overtog i 2015 Ko og ko fra den oprindelige mor, der startede Ko og Ko, og Line driver den med passion for både miljøet og for velværet.
Hun har humor nok til at kunne skrive alvorligt om fx lortebleer, når nu det er det, der ofte er emnet i en stofble-butik – så du kan roligt spørge om alt.

Kast dig ud i stofble-verdenen. Shopping har aldrig været sjovere!


Line fra Ko og Ko fortæller om Stofbleskolen:

 

Bliv meget klogere på stofbleer - læs mere på Stofbleskolen

Læs desuden om hvorfor du ikke skal lade dig friste til at købe kinableer til 15 kr stykket, - i bloggen på Stofbleer.dk: Hvad er en kinable?

 

Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL