Du er her:min barsel»Nyheder»Selvstændige kan nu modtage en opkrævning fra Barsel.dk
lørdag, 06 februar 2021

Selvstændige kan nu modtage en opkrævning fra Barsel.dk

Skrevet af 

Folketinget har vedtaget, at alle selvstændige, der opfylder visse betingelser, skal bidrage til Barsel.dk for at forbedre barselsvilkårene for selvstændige. 

Det er ikke kun kommende forældre, der skal betale bidrag til den private arbejdsgiverbarselsordning Barsel.dk. I 2021 kan selvstændige også være forpligtede til at bidrage til Barsel.dk.

Selvstændige, der opfylder visse kriterier skal betale det årlige bidrag og de vil fra oktober måned modtage en opkrævning efter at Barsel.dk har behandlet årsopgørelsen fra Skattestyrelsen.
For 2021 udgør beløbet 1.225 kroner. Bidraget for selvstændige til Barsel.dk svarer til det, som arbejdsgivere betaler for deres fuldtidsansatte medarbejdere til Barsel.dk. 

Den økonomiske støtte under barsel skal gøre det lettere at være selvstændig og stifte familie samtidig.

At få et barn er dyrt, men for selvstændige har det været særligt udfordrende, da barselsdagpenge hidtil har udgjort den eneste indkomstkilde under barslen. Derfor er selvstændige nu omfattet af Barsel.dk, hvor de har mulighed for at få udbetalt et månedligt bidrag til deres personlige bankkonto.

Du kan læse mere om beregning af din årsindkomst som selvstændig, på www.virk.dk/barseldk-bidrag.