Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Tips til nybagte forældre

Tips til nybagte forældre

Skrevet af 
annonce billede


Det at få sit første barn er for nogle enormt overvældende. Der er en masse do’s and don’ts ved valg af udstyr, som kan virke som et stort sort hul. Her er der samlet nogle tips til dem, som venter det først barn, som forhåbentligt beroliger og giver klarhed. 

Amning 

Amning og spisning fylder en del for gravide kvinder, især da der ligger en del tabu bag dette emne. Som mor skal man altid gøre det, man selv mener er bedst for baby og mor. Amning fungerer bare ikke for alle. Til fordel kan man søge rådgivning hos sin læge eller jordemoder. 
Vælger man at amme får man brug for ammeindlæg og amme-bh’er. Derudover er sutteflasker ideelle, også selvom man vælger at amme. 

Bæreudstyr

Bæreudstyr er ideelt i den første tid med den lille ny. Fordelen ved bæreudstyr er den større frihed man har frem for barnevogne. Derudover skaber bæreseler en større tilknytning mellem forældre og barn, og giver ekstra tryghed for baby. Undersøgelser viser, at forældre som benytter sig af bæreudstyr får op til 20% mere motion, end dem som ikke gør. Motion får nybagte forældre typisk for lidt af. 

Strækvikle er et smart bæreredskab, som fremstilles af tekstil. Strækvikle er enormt praktiske til babyer op til de første 6 måneder. 

Barnevogne 

Der findes utallige typer og mærker af barnevogne, det kan derfor være svært at vælge den rigtige, som lever op til ens behov. Først skal man vælge barnevognen ud fra de rigtige liggemål. Større barnevogne med liggemål på mellem 92 og 98 cm i længden, gør det muligt for barnet at ligge i den op til tre års alderen. 
Derudover er der en masse funktioner, man skal prøve af. De fleste vælger en barnevogn som også kan klappes sammen af praktiske årsager. Derudover skal man også tage stilling til rummelighed. og andre funktioner. Nogle barnevogne har for eksempel  kopholder, som er en sjov ekstra feature. 

Pusletasken

Bleer er nok det vigtigste at have i sin pusletaske. Pak til fordel et par stykker, så man aldrig står og mangler. Stofbleer er også ideelle i pusletasken. De kan bruges som et hurtigt liggeunderlag og til at tørre savl mm. af baby. Vådservietter er også et musthave i pusletasken, især til bleskift, beskidte fingre og snotnæser. 
En ekstra sut er også ideel i pusletasken. Det samme gælder ekstra tøj, hvis uheldet skulle være ude. Hav derfor altid ekstra bodyer, trøjer og strømper for en sikkerheds skyld. Poser til beskidte bleer er også en god ide at have i tasken samt salve til den røde baby numse. 
Ekstra snacks eller babymad er også en god ide at have i tasken, hvis man står i den situation, at baby skulle blive sulten. Smoothies er altid et sikker hit i form af en sund snack. 

 

Skrevet af