Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Sådan holder du dig sund under graviditeten 

Sådan holder du dig sund under graviditeten 

Skrevet af 
annonce billede

Mærkelige cravings, en øget madlyst og daglig kvalme kan gøre det svært at holde sig sund under graviditeten. Men det gør det ikke mindre vigtigt for dig at holde dig så sund som muligt. For ved at spise sundt kommer du træthed og en manglende energi til undsætning - og det får du brug for, jo længere hen i graviditeten du kommer. Hvordan du holder dig sund under din graviditet, giver vi dig nogle tips til her. 

 

Hvad kan du gøre for at holde dig sund? 

Der er heldigvis rigtig mange ting, du kan gøre for at holde dig sund, selvom du måske har en øget lyst til søde sager eller generelt bare mere mad. 

 

Motion, motion, motion! 

Det er måske lidt svært at overskue, når tiden for barslen nærmer sig. For så er der ikke længe til, at vandet går og du kan tage imod din lille guldklump. Men hvis du gerne vil være god mod din krop, er det vigtigt, at du hele graviditeten igennem kommer ud og dyrker motion. 

Det giver dig ikke kun en bedre energi og færre smerter, når maven bliver større. Det giver også din krop et rigtig godt udgangspunkt for at komme sig hurtigt ovenpå graviditeten. Jo bedre en form du er i, inden du når for langt hen i graviditeten, jo bedre er det for dig senere. 

Gå derfor gerne nogle lange ture hver dag i højt tempo, tag en løbetur eller sæt dig op på cyklen hver eller hver anden dag. Vi lover dig, at det er noget, du kommer til at sætte pris på, når først du er i gang!

Helse, helse, helse!  

Med helse mener vi alt inden for vitaminer, mineraler og generelt kosttilskud, som kan gavne din krop og booste din energi. Din krop er på hårdt arbejde, når den er gravid. Derfor er det også vigtigt, at du forkæler den med helseprodukter, så du hele tiden er dækket godt ind på de vitaminer og mineraler, du har brug for. 

 

Helse kan også være at give dig selv en naturlig ansigtsmaske eller bade i et badekar med æteriske olier. Så længe du gør noget, der er godt for dig selv og på den ene eller anden måde sund, går det ind under helse!

 

Ind med de gode råvarer 

Vi ved godt, at man som gravid har et mindre overskud, og at hormonerne ofte tager over. Men, hvis du har overskuddet, så smid al junkfood og forarbejdet mad ud og skift det ud med friske og gode råvarer. Du kan sagtens lave gode og velsmagende retter på samme tid, som det tager at varme en frysepizza i ovnen. Det gælder blot om at sætte dig godt ind i nemme, sunde retter. 

 

Når du har fokus på de gode retter, bliver du hurtigt belønnet med mere glæde og energi i din hverdag, som både gavner dig selv og dine omgivelser (og så smager frisk mad altså også bare det bedre!). 

Skrevet af