Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Kom godt ind i foråret med den lille på tur

Kom godt ind i foråret med den lille på tur

Skrevet af 
annonce billede

Uanset om du stadig venter på den lille ny eller om “den bette” allerede stolper frit rundt i verden, så står foråret og sommeren for døren! Det byder ind til nye eventyr og sjove ture i natur og by, som kan glæde og stimulere både de voksne og barnet.

Det kan dog også være svært både at finde på noget nyt og at bryde indgroede vaner - men det kan så sandelig også, særligt hvis du venter din første, være lidt af en udfordring at få styr på alt det praktiske, der skal til for at gøre turen vellykket og sjov.

 

Derfor bringer vi her en bunke gode tips til skønne forårsture - under den strålende blå himmel i naturen såvel som rundt omkring i byens mange oplevelsesmuligheder.

 

Perfekt pakning af barnevognen

For det første skal turen frem for alt være en hyggelig ting, der giver overskud - men der kan så sandelig gå skår i glæden, hvis de praktiske forberedelser ikke sidder i skabet! Så øv dig lidt i den ædle “børnepaknings-kunst” og gå aldrig ned på udstyr! Som forælder glæder man sig ustyrligt over den bette, men man lærer så sandelig også at bekymre sig om lidt af hvert… Og særligt når turen går ud af hjemmet, må man tænke alt igennem. Der skal mad, snacks og drikke med, varmt tøj og varm dyne, og der skal tænkes i regntøj og andet udstyr, der giver ly mod forårsvind og byger - og ikke mindst skal man jo have en hel del småting med til bleskift, pleje og så videre!

Derfor er det essentielt, at du har en god rutine i pakningen og husker de små ting, som er afgørende for den lilles velvære på turen. Lav derfor en liste til pakningen og sørg for at investere i en lækker og praktisk pusletaske, som kan rumme alle de ting, der bliver brug for på turen rundt i byen såvel som i fri natur eller på weekendbesøg hos familien. Der findes et væld af designs af pusletasker, som er lige så fornuftige som de er flotte, og som du altid kan have stående med de vigtige sager i. På turen ud i park og natur er der langt til nærmeste toilet - og puslebord - så find gerne en gennemtænkt model, der kan foldes ud og bruges som sikker base for bleskift hvorsomhelst. Så slipper du også for at bekymre dig om ekstra tæpper eller at skulle rode net, tasker og barnevognen igennem for at finde friske bleer, klude og cremer.

Er dit barn lidt ældre, så er en praktisk tur-taske også helt essentiel, så find gerne en rummelig model i vandafvisende materiale, som du både kan bære på ryggen eller over skulderen, men også hænge på klapvognen. Tænk altid i et enkelt og praktisk design, hvor du kan komme til taskens lommer og rum i en snæver vending - uanset om det gælder skiftetøj, mellemmåltider eller plysdyr!

 

Boost din glæde med fleksible vaner og friske steder

Når man for eksempel er på barsel, går tiden med alverdens praktiske gøremål og ikke mindst med at følge og opbygge barnets sunde hverdagsrutiner. Det kan dog også gøre, at man som forælder kommer for langt væk fra at være spontan og fleksibel. Men hverdagen behøver ikke være lagt i ramme og glas - det daglige liv har godt af at blive rusket lidt op med nye indskydelser og anderledes oplevelser.

Hvorfor ikke udnytte muligheden af at køre lidt længere væk for at handle ind og kombinere turen ud med en tur forbi en skov eller strand i nærheden? De fleste små sover alligevel supergodt i bilen såvel som i barnevognen - og så længe du har pakket de vigtige sager i dit og barnets “survival kit”, er der jo ingen ko på isen! Og apropos is - hvis du investerer i et par fryseelementer og en termokasse eller lignende, så kan ferske varer sagtens holde sig kolde en hel eftermiddag, hvis du køber ind som det første på turen.

 

Denne praktiske og nemme form for fleksibilitet giver dig en langt større frihed til at være lidt på farten og følge din lyst. Du behøver jo ikke altid at skynde dig hjem, så at gentænke de små praktiske vaner i hverdagen lidt, kan gøre dig til en mere spontan person - og en glad forælder. Undersøg derfor også mulighederne for at finde en fast babysitter, så du (og din partner) en gang imellem kan få lidt frisk inspiration ude af huset og se nye horisonter på det dejlige, men også udfordrende familieliv.

Det er skønt at være forælder og det giver en dyb mening til livet, og selvom det er krævende og ansvarsfuld rolle at spille, har du også brug for føle frihed og at få inspiration gennem nye oplevelser og dét tage lidt ud. Prioritér derfor disse spontane oplevelser og få mere glæde ind i din og barnets hverdag.

Skrevet af